Έννοια σκαντζόχοιρου – οι τρεις κύκλοι

[ad_1]

Η ιδέα του σκαντζόχοιρου βασίζεται σε τρεις κύκλους, όλοι του ίδιου μεγέθους και όλοι εξίσου σημαντικοί. Αυτοί οι τρεις κύκλοι τέμνονται στη μέση, και αυτό είναι το μέρος όπου πρέπει να στοχεύσετε.

Ο πρώτος κύκλος στην έννοια του σκαντζόχοιρου περιλαμβάνει αυτό στο οποίο μπορείς να είσαι ο καλύτερος. Αυτό δεν προορίζεται να είναι στόχος, στρατηγική, πρόθεση ή σχέδιο. Είναι μια σαφής δήλωση του γεγονότος, που αναπτύχθηκε κοιτάζοντας ειλικρινά σε ποια περιοχή μπορείτε να λάμψετε. Είναι εξίσου σημαντικό να προσδιορίσετε τους τομείς στους οποίους δεν έχετε δεξιότητες.

Αυτό δεν σχετίζεται απαραίτητα με τις ικανότητές σας σε έναν δεδομένο τομέα. Μπορεί να είσαι πολύ καλός στα μαθηματικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να είσαι ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο στα μαθηματικά, έστω και με μεγάλη προσπάθεια. Λάβετε υπόψη ότι αυτό στο οποίο θα μπορούσατε να είστε ο καλύτερος μπορεί επίσης να είναι κάτι που δεν κάνετε αυτή τη στιγμή. Πριν υπάρξουν υπολογιστές, πώς ήξερε ο Μπιλ Γκέιτς ότι ήταν ο καλύτερος στον κόσμο;

Ο δεύτερος κύκλος ρωτά τι οδηγεί την οικονομική μηχανή σας. Ανακαλύψτε τον μοναδικό παρονομαστή που σας προσφέρει κέρδη ενώ σας επιτρέπει να κυνηγήσετε το πάθος σας.

Σε ο τρίτος κύκλος, ανακαλύπτεις με τι είναι πολύ παθιασμένος. Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτό το ερώτημα: αν βγάζατε όλα τα χρήματα που θα μπορούσατε να χρειαστείτε και κάνατε αυτή τη δουλειά, θα συνεχίζατε να δουλέψετε; Όταν μπορείς να πεις στον εαυτό σου. “Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος στη γη αυτή τη στιγμή. Φτιάχτηκα για αυτή τη δουλειά!”, πραγματικά την έχετε φτιάξει.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι στη μέση, στη διασταύρωση αυτών των τριών κύκλων. Αν μπορούσες να ζήσεις τη ζωή σου σε αυτό το μέρος, θα την φτιάξεις. Θα κάνετε κάτι που λειτουργεί με τις βασικές σας ικανότητες, κάτι στο οποίο μπορείτε να είστε οι καλύτεροι στον κόσμο. Είστε πολύ παθιασμένοι με τη δουλειά σας και δεν μπορείτε να πιστέψετε ότι πληρώνεστε για αυτό. Αυτό το πάθος και η χαρά κινούν τον οικονομικό σας κινητήρα.

Θέλετε να είστε ακριβώς στο κέντρο της ιδέας του σκαντζόχοιρου. Δεν είναι καλό να έχεις δύο στους τρεις… τα θέλεις όλα! Εάν είστε παθιασμένοι με αυτό που κάνετε και είστε καλοί σε αυτό, αλλά δεν έχετε χρήματα για να βγάλετε, θα είστε πολύ απογοητευμένοι. Αν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις και βγάζεις πολλά χρήματα, αλλά μισείς τη δουλειά σου, δεν αξίζει τον κόπο. Εάν υπάρχουν χρήματα για να κερδίσετε σε έναν κλάδο για τον οποίο είστε παθιασμένοι, αλλά δεν είστε καλοί σε αυτόν, αυτό μπορεί επίσης να είναι απογοητευτικό. Θέλουμε λοιπόν να μείνουμε στη διασταύρωση αυτών των τριών κύκλων.

Φυσικά, αυτό θα σημαίνει έρευνα από την πλευρά σας. Αναζητήστε την έννοια του σκαντζόχοιρου, ενώ αναζητάτε τη διασταύρωση αυτών των τριών κύκλων. Ό,τι κάνετε πρέπει να σας οδηγεί προς τη διασταύρωση. Όταν συμβεί, θα διαπιστώσετε ότι αυτό καθοδηγεί όχι μόνο τις επιχειρηματικές σας επιλογές, αλλά και τις επιλογές της ζωής σας.

About admin

Check Also

Αλεπούδες και Σκαντζόχοιροι – Ποιοι είστε;

[ad_1] Όντας «γενικός» (ή αυτό που κάποιοι θα αποκαλούσαν «αλεπού»), έχω δεχτεί συχνά κριτική για …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir