Βράσεις και κονδυλώματα – Αιτίες και θεραπείες

[ad_1]

Οι βράσεις και τα κονδυλώματα είναι κοινά και αντιμετωπίζονται εύκολα. Εδώ εξετάζουμε τι τις προκαλεί και, κυρίως, πώς να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και τις δύο παθήσεις του δέρματος.

Βράζει

Οι βράσεις είναι ένα απόστημα στο δέρμα που συνήθως αναπτύσσεται σε ένα θύλακα της τρίχας ή σε έναν ιδρωτοποιό αδένα. Μια ουσία που μοιάζει με πύον συγκεντρώνεται μέσα στη βράση με αποτέλεσμα ένα κόκκινο και επώδυνο εξόγκωμα που αν αφεθεί, μπορεί να δημιουργήσει κεφάλι και να σπάσει. Οι βράσεις εντοπίζονται συνήθως στο πρόσωπο και τη γραμμή των μαλλιών, ειδικά γύρω από τις περιοχές που ξυρίζετε. Τοποθεσίες όπου οι τρίχες μπορούν να αναπτυχθούν ξανά στο δέρμα είναι πολύ πιο επιρρεπείς σε βρασμούς από ό,τι σε άλλες περιοχές. Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε τακτική αποτρίχωση με κερί είναι επίσης πιο επιρρεπείς να εμφανίσουν βράσεις, δεδομένου ότι τα μαλλιά τους συχνά ξαναφυτρώνουν κάτω από το δέρμα και όχι μέσα από αυτό.

Για να βοηθήσετε στην αποφυγή βρασμού, είναι σημαντικό να κάνετε αποτελεσματική απολέπιση του δέρματός σας σε καθημερινή βάση χρησιμοποιώντας ένα scrub δέρματος, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη σχηματισμού βρασμού, ωστόσο, εάν αρχίσετε να εμφανίζετε επαναλαμβανόμενες βράσεις, ίσως χρειαστεί να εξετάσετε άλλες μορφές αφαίρεσης. Από τη στιγμή που μια βράση έχει εκφορτίσει την ουσία του που είναι πύον, ο πόνος συχνά ανακουφίζεται ως αποτέλεσμα της ανακούφισης της πίεσης. Ωστόσο, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας καθώς αναμφίβολα θα χρειαστείτε αντιβιοτικά για να θεραπεύσετε οποιαδήποτε μόλυνση και να μειώσετε τον κίνδυνο οποιασδήποτε υποτροπής. Εάν υποφέρετε από επαναλαμβανόμενες κρίσεις βρασμού στο σώμα σας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας δεδομένου ότι αυτό μπορεί να είναι σύμπτωμα διαβήτη.

Κονδυλώματα

Σημαντικές ποσότητες ανθρώπων και ιδιαίτερα παιδιών, παρουσιάζουν κονδυλώματα κάποια στιγμή. Το ίδιο το κονδυλωμάτων προκαλείται από έναν ιό και όλα τα κονδυλώματα θα εξαφανιστούν τελικά, αλλά τείνουν να επιμένουν για πολλούς μήνες. Σε συνηθισμένες συνθήκες, τα άτομα τείνουν να ζουν με κονδυλώματα και να περιμένουν την αναχώρησή τους. Γίνεται κατανοητό ότι το να επιτρέψετε σε ένα κονδυλωμάτων να συνεχίσει την πορεία του βοηθά το σώμα σας να αναπτύξει μια ανοσολογική απόκριση σε περαιτέρω επεισόδια, γεγονός που μπορεί κάλλιστα να εξηγήσει γιατί είναι πιο εμφανή στα παιδιά δεδομένου του ανώριμου ανοσοποιητικού τους συστήματος. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να υπομείνουμε τα κονδυλώματα καθώς υπάρχουν πολλά μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την εξάλειψή τους.

Μια κοινή θεραπεία στο σπίτι είναι να λιμάρετε το κονδυλωμάτων με ελαφρόπετρα ή να εφαρμόσετε ένα χρώμα με βάση το οξύ (διαθέσιμο από το φαρμακείο σας) για να εξαλείψετε απαλά το κονδυλωμάτων. Και οι δύο διαδικασίες χρειάζονται αρκετές εβδομάδες για να είναι αποτελεσματικές και απαιτούν εφαρμογή σε καθημερινή βάση. Το φυσικό αντισηπτικό, το έλαιο δέντρου τσαγιού, θεωρείται επίσης ότι βοηθά στη μείωση των κονδυλωμάτων. Απλώς εφαρμόστε μερικές σταγόνες λάδι δέντρου τσαγιού πηγαίνοντας για ύπνο κάθε βράδυ μέχρι να εξαφανιστεί το κονδυλωμάτων. Υπάρχει επιπλέον μια ιατρική εναλλακτική που ονομάζεται κρυοθεραπεία, η οποία στην πραγματικότητα παγώνει το κονδυλωμάτων μαζί με τους υποκείμενους ιστούς του, αφαιρώντας έτσι γρήγορα και αποτελεσματικά την ανάπτυξη.

About admin

Check Also

Τι προκαλεί μια βράση στον κόλπο;

[ad_1] Το να μολυνθείτε από βρασμό στον κόλπο είναι μια εμπειρία που έχουν περάσει πολλές …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir