Γιατί η γάτα μου με δαγκώνει πρώτα και μετά με γλείφει;

[ad_1]

Εάν είστε ιδιοκτήτης γάτας, μερικές φορές θα μπερδευτείτε με τη συμπεριφορά της γάτας σας, ειδικά όταν σας δαγκώνουν ή σας δαγκώνουν και σας γλείφουν αμέσως μετά. Αυτό το είδος συμπεριφοράς είναι πολύ φυσιολογικό μεταξύ των γατών καθώς θεωρείται σημάδι στοργής και όχι επιθετικότητας. Αυτό που προσπαθεί να σου πει η φίλη σου είναι ότι σε αγαπούν, είναι ο τρόπος τους να σου δίνουν ένα φιλί!

Μερικές φορές τα φιλιά της γάτας τους μπορεί να φαίνονται περισσότερο σαν δάγκωμα ή απότομη πρέζα που μπορεί να πονέσει. Θυμηθείτε μην θυμώνετε με τη γάτα σας, καθώς μπορείτε να μπερδέψετε το φτωχό μουνί. Εάν η φίλη σας αιλουροειδών δίνει μια σταθερή αγάπη, απλά να είστε σταθεροί και να πείτε Όχι! Με τον καιρό η γάτα σας θα καταλάβει ότι είναι εντάξει να δείχνει στοργή αλλά όχι να σας προκαλεί πόνο.

Ο λόγος που το κάνουν αυτό δεν είναι για να σε πληγώσουν, απλά σε φιλούν όπως θα φιλούσαν κανονικά μια άλλη γάτα. Επειδή οι γάτες έχουν παχιά γούνα και οι νευρικές απολήξεις τους στο δέρμα τους δεν είναι κοντά στην επιφάνεια του δέρματος όπως το δικό μας, πρέπει να τσιμπήσουν πιο δυνατά για να εκφράσουν τη στοργή τους.

Για μια γάτα, αυτό το είδος στοργής είναι αρκετά αποδεκτό, αλλά ως ιδιοκτήτης κατοικίδιου δεν είναι η πιο ευχάριστη εμπειρία να δαγκώνεις. Για να σταματήσετε αυτό το είδος συμπεριφοράς, μπορείτε να εκπαιδεύσετε τη γάτα σας να μην δαγκώνει, αν και αυτό μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο, υπομονή και επιμονή προτού μπορέσετε να ελέγξετε αυτή τη συνήθεια ή να τη σταματήσετε εντελώς.

Αν και οι περισσότερες γάτες απολαμβάνουν στοργή, προσπαθήστε να μην τις χαϊδεύετε πολύ, καθώς αυτό μπορεί να τις ενθουσιάσει. Ένα υπερβολικά ενθουσιασμένο γατάκι θα εμφανίσει πολλά παραμύθια όπως γουργούρισμα, τρίψιμο πάνω σας, κελάηδισμα και μια άκαμπτη ουρά που μπορεί να τρέμει. Οι γάτες που είναι υπερβολικά ενθουσιασμένες συνήθως δεν μπορούν να ελέγξουν τα συναισθήματά τους, οπότε να είστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που η γάτα σας θέλει να σας δώσει ένα φιλί.

Βεβαιωθείτε ότι όταν πλησιάζετε και τη γάτα σας, κοιτάξτε πρώτα την ουρά της, καθώς η ουρά της είναι σαν τον ανιχνευτή της διάθεσής της. Θυμηθείτε εάν η ουρά τους τρέμει από ενθουσιασμό, αποφύγετε την επαφή, καθώς μπορεί να καταλήξετε με ένα δάγκωμα αγάπης.

Πλησιάστε τη γάτα σας όταν έχει καλή διάθεση, η ουρά της θα φαίνεται ήρεμη και μόνο η άκρη θα κινείται απαλά. Από την άλλη πλευρά, αν είναι δυσαρεστημένοι, η ουρά τους θα κουνάει από τη μια πλευρά στην άλλη, είναι πάντα καλύτερο να αποφεύγετε την επαφή μαζί τους μέχρι να επιστρέψουν με καλύτερη διάθεση.

Το να ζεις σε αρμονία με τη γάτα σου είναι δυνατό, απλώς προσπάθησε να έχεις επίγνωση των εναλλαγών της διάθεσής της και αν σε δαγκώσει και σε γλείψει (σε ​​φιλήσει) θυμήσου ότι υπάρχει τρόπος να πεις σ’ αγαπώ.

About admin

Check Also

Χρειάζονται οι γάτες χειμερινές μπότες;

[ad_1] Χιόνισε χθες το βράδυ για πρώτη φορά φέτος στην περιοχή μου στο Νότιο Οντάριο …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir