Είστε σίγουροι ότι ήταν κογιότ; Πώς να ξεχωρίσετε ένα κογιότ από έναν σκύλο

[ad_1]

Κάθε φορά που κάποιος λέει ότι έχει δει ένα κογιότ σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, αντιμετωπίζεται με την αναπόφευκτη ερώτηση, “Είσαι σίγουρος ότι δεν ήταν σκύλος;” Η απάντηση είναι συνήθως σύντομη σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αλλά μεγάλη στην έμφαση: «Δεν έμοιαζε με σκύλο». Αλλά, φυσικά, ένα κογιότ μοιάζει με σκύλο. Απλά όχι ακριβώς.

Μια κοινά αναφερόμενη διαφορά είναι ότι ένα κογιότ έχει μακρύτερα πόδια από ένα σκυλί. Έχω χρησιμοποιήσει αυτή την περιγραφή ο ίδιος, αλλά πάντα ένιωθα λίγο αβέβαιος. Το “μακριά πόδια” δεν είναι αρκετά ακριβές. Ένα κογιότ είναι κάπως μακρύτερο από το ψηλό του, όπως και ένας τυπικός σκύλος.

Όχι, ένα κογιότ δεν έχει στην πραγματικότητα μακρύτερα πόδια από ό,τι ένας σκύλος. Αλλά υπάρχει μια αδιαμφισβήτητη εντύπωση “legginess” για ένα κογιότ.

Αφού μπερδεύτηκα για λίγο, κατάλαβα τι ήταν. Ο «αγκώνας» ενός κογιότ βρίσκεται κάτω από τη γραμμή του στέρνου του και ο «αγκώνας» του σκύλου είναι ψηλότερα από το στέρνο του. (Υπάρχουν σπάνιες εξαιρέσεις, αλλά θα επανέλθω σε αυτό.)

Ένας γερμανικός ποιμενικός είναι ένας αρκετά τυπικός οικόσιτος σκύλος, που μοιάζει επιφανειακά με ένα κογιότ, αλλά ρίξτε μια προσεκτική ματιά. Όπως τα περισσότερα οικόσιτα σκυλιά, οι αρθρώσεις του «αγκώνα» του βοσκού είναι πολύ ψηλότερα από την υπογράμμιση του στήθους του. Ακόμη και ένας σκύλος που δεν μοιάζει με κογιότ, όπως το τεριέ της Βοστώνης, έχει τους «αγκώνες» του ψηλότερα από το στέρνο του. Το ίδιο ισχύει σχεδόν για κάθε σκύλο που έχω εξετάσει (με λίγες εξαιρέσεις, στις οποίες θα επανέλθω). Μια εικόνα ενός κογιότ δείχνει καθαρά τον «αγκώνα» πολύ κάτω από την υπογράμμιση του στήθους.

Τώρα, γιατί είναι αυτό; Είναι το βραχιόνιο του κογιότ αναλογικά μακρύτερο από του σκύλου; Ισως. Αλλά για σκοπούς αναγνώρισης πεδίου, δεν είναι πραγματικά απαραίτητο να γίνουν ακριβείς μετρήσεις.

Κοιτάξτε πολύ προσεκτικά τις φωτογραφίες των κογιότ και των σκύλων και θα δείτε ότι η πραγματική διαφορά είναι ότι το στήθος του σκύλου είναι αναλογικά βαθύτερο από αυτό του κογιότ.

Το ίδιο ισχύει και σε άλλα άγρια ​​κυνοειδή. Τα οικόσιτα σκυλιά έχουν βαθύτερα στήθη από τις αλεπούδες, τους λύκους ή τα τσακάλια.

Ο γκρίζος λύκος είναι ο πιο διφορούμενος από τους άγριους κυνόδοντες από αυτή την άποψη. Το στήθος ενός γκρίζου λύκου είναι λίγο πιο βαθύ από αυτό ενός κογιότ και η άρθρωση του αγκώνα του είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με την υπογράμμιση του στήθους του. Αυτό μπορεί να είναι μάλλον δύσκολο να το διακρίνει κανείς όταν ο λύκος έχει μακριά γούνα, όπως κάνουν συχνά.

Αλλά αυτός είναι ένας πολύ καλός εμπειρικός κανόνας: Ο αγκώνας ενός οικόσιτου σκύλου είναι ψηλότερα από το στήθος του και ο αγκώνας ενός άγριου σκύλου βρίσκεται στην ή κάτω από τη γραμμή του στήθους.

Τι γίνεται με αυτές τις εξαιρέσεις που ανέφερα νωρίτερα; Είναι δύο, τα sighthounds, και τα «πρωτόγονα» οικόσιτα σκυλιά.

Στα περισσότερα sighthounds, η άρθρωση του αγκώνα είναι στην πραγματικότητα χαμηλότερη από την υπογράμμιση του στήθους. Προφανώς δεν πρόκειται για ένα ρηχό στήθος. Τα Sighthounds έχουν αναλογικά μακρύτερα οστά του βραχιονίου από άλλα σκυλιά. Ωστόσο, κανείς δεν πρόκειται να μπερδέψει ένα λαγωνικό με ένα κογιότ.

Οι «πρωτόγονοι» σκύλοι έχουν επίσης συχνά την άρθρωση του αγκώνα χαμηλότερα από το στήθος. Διατηρούν τις ίδιες αναλογίες βάθους στήθους και μήκους οστών στα πόδια με τους προγόνους τους γκρίζους λύκους.

Ευτυχώς, τα περισσότερα πρωτόγονα σκυλιά διαφέρουν εντυπωσιακά από τα κογιότ σε άλλα χαρακτηριστικά. Τα περισσότερα σκυλιά “pariah” είναι κίτρινα, και πολλά έχουν επίσης πεσμένα αυτιά ή/και κουλουριασμένες ουρές, κάτι που δεν έχουν ποτέ τα κογιότ και άλλα άγρια ​​σκυλιά. Και αυτά τα πρωτόγονα σκυλιά είναι πολύ σπάνια στη Βόρεια Αμερική, όπου ζουν τα κογιότ, και δεν θα δεις ποτέ κανέναν να περιφέρεται ελεύθερο.

Την επόμενη φορά που θα νομίζετε ότι βλέπετε ένα κογιότ, προσπαθήστε να δείτε καλά τα μπροστινά πόδια και να δείτε πού βρίσκεται η άρθρωση του «αγκώνα». Ένα κογιότ έχει μια πολύ “leggy” εμφάνιση που προέρχεται από ένα ρηχό στήθος.

About admin

Check Also

Η πιο προσοδοφόρα υπεράσπιση διατριβής

[ad_1] Το “Desperate University” είναι ένα κολέγιο στους πρόποδες ενός φαραγγιού στο Great Plains μεταξύ …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir