Εμφάνιση του κατοικίδιου σας σκαντζόχοιρου

[ad_1]

Το 1995 ο κόσμος των σκαντζόχοιρων άλλαξε. Ήταν η χρονιά που πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαγωνιστική έκθεση σκαντζόχοιρων. Η παράσταση ήταν τόσο δημοφιλής που τώρα υπάρχουν εγκεκριμένες εκπομπές σκαντζόχοιρων σε πολλές πολιτείες και επαρχίες του Καναδά.

Γιατί υπάρχουν τα Hedgehog Shows

Σκοπός των εκθέσεων σκαντζόχοιρων είναι να ενθαρρύνουν τους ιδιοκτήτες και τους εκτροφείς σκαντζόχοιρων να τηρούν το Πρότυπο Τελειότητας. Το Πρότυπο Τελειότητας είναι μια κατευθυντήρια γραμμή για το ποιος πρέπει να είναι ο τέλειος σκαντζόχοιρος ο τύπος σκαντζόχοιρου που θα πρέπει να φιλοδοξούν οι εκτροφείς. Τα σόου είναι ένας τρόπος για να ανταμείψουν τους εκτροφείς και τους ιδιοκτήτες των σκαντζόχοιρων που πλησιάζουν την τελειότητα. Αυτοί οι σκαντζόχοιροι είναι αυτοί που οι κριτές πιστεύουν ότι θα βελτιώσουν τη συνολική ποιότητα του είδους.

Τύποι Τάξεων

Σε μια παράσταση σκαντζόχοιρου, συνήθως υπάρχουν πολλές διαφορετικές τάξεις. Οι τάξεις συνήθως χωρίζονται ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και το χρώμα ενός σκαντζόχοιρου. Οι παραστάσεις προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αρκετά μεγάλη ποικιλία στις τάξεις τους ώστε να δώσουν σε κάθε σκαντζόχοιρο την ευκαιρία να διαγωνιστεί σε πολλές τάξεις.

Εκτός από τις κατηγορίες που χωρίζουν τους σκαντζόχοιρους σε κατηγορίες, υπάρχουν συνήθως κατηγορίες που διαχωρίζουν τους νέους ανταγωνιστές από τους ενήλικες.

Τι κρίνεται ο σκαντζόχοιρος

Όταν ένας κριτής σκαντζόχοιρος κοιτάζει έναν σκαντζόχοιρο, αξιολογεί πολλά πράγματα όπως: το χρώμα, την ποιότητα των πτερυγίων και το σχήμα του σώματος. Όλοι οι κριτές στις εκθέσεις hedgehog συμφωνούν ότι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αξιολόγηση ενός σκαντζόχοιρου είναι η ιδιοσυγκρασία. Το πρώτο πράγμα που αναζητούν όταν αξιολογούν έναν σκαντζόχοιρο είναι η ιδιοσυγκρασία. Αυτά τα ζώα είναι κατοικίδια, μια καλή, φιλική, ήσυχη προσωπικότητα είναι σημαντική. Σκαντζόχοιροι με ιδανική διαμόρφωση, αλλά έχουν ψηλά κορδόνια ή ξέφρενα δεν θα τοποθετηθούν καθώς και ένας ήσυχος, φιλικός σκαντζόχοιρος με μέτρια διαμόρφωση.

Προετοιμασία του σκαντζόχοιρου σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καθαρό κλουβί στο οποίο μπορείτε να κρατήσετε τον σκαντζόχοιρο σας όσο είστε στην παράσταση. Ο τύπος του κλουβιού δεν είναι σημαντικός. Θέλετε απλώς να βεβαιωθείτε ότι το κλουβί είναι ασφαλές και καθαρό. Επενδύστε το κλουβί με φρέσκο ​​κρεβάτι. Αφού ολοκληρώσετε την προετοιμασία του κλουβιού, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε πολλές επιπλέον προμήθειες κοντά σας.

Αφού συσκευάσετε όλα όσα θα χρειαστείτε, ήρθε η ώρα να ετοιμάσετε τον σκαντζόχοιρο σας. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί ένα ζεστό μπάνιο που θα απομακρύνει τυχόν υπολείμματα από το σώμα του. Τρίψτε απαλά το πτερύγιο του με μια οδοντόβουρτσα. Μην ξεχάσετε να κόψετε τα νύχια του σκαντζόχοιρου σας.

Πώς να εισέλθετε

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε τον σκαντζόχοιρο σας σε μια παράσταση, θα θελήσετε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές της παράστασης και να σας στείλουν μια φόρμα συμμετοχής. Βεβαιωθείτε ότι συμπληρώσατε σωστά τη φόρμα συμμετοχής και ακολουθήστε τις οδηγίες.

About admin

Check Also

Αλεπούδες και Σκαντζόχοιροι – Ποιοι είστε;

[ad_1] Όντας «γενικός» (ή αυτό που κάποιοι θα αποκαλούσαν «αλεπού»), έχω δεχτεί συχνά κριτική για …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir