Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν αγοράσετε έναν σκαντζόχοιρο

[ad_1]

Ανεξάρτητα από το πού θα επιλέξετε να αγοράσετε τον νέο σας σκαντζόχοιρο, είτε πρόκειται για κατάστημα κατοικίδιων ζώων, καταφύγιο ζώων, διάσωση ή εκτροφέα, υπάρχουν ορισμένες ερωτήσεις που ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε για να επιλέξετε τον καλύτερο σκαντζόχοιρο. Εάν το άτομο από το οποίο αγοράζετε τον σκαντζόχοιρο σας δεν είναι σε θέση να απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να καταλήξετε σε έναν σκαντζόχοιρο με κοινωνικά ή ιατρικά προβλήματα. Ωστόσο, να έχετε πάντα κατά νου ότι η υποβολή ερωτήσεων είναι μέρος της διαδικασίας επιλογής του καλύτερου φράκτη. Στο τέλος της ημέρας, πολλά εξαιρετικά, αξιαγάπητα κατοικίδια έχουν αγοραστεί από κατά τα άλλα αμφισβητήσιμες πηγές, οπότε μην απελπίζεστε εάν κάποια από τις πηγές σας δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες.

Εάν αγοράζετε από έναν κτηνοτρόφο, η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνετε είναι: “Έχετε άδεια από το USDA;” Όλοι οι εκτροφείς σκαντζόχοιρων στις Ηνωμένες Πολιτείες απαιτείται να έχουν άδεια από το νόμο. Όποιος εκτρέφεται και δεν έχει άδεια δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί πλήρως όταν πρόκειται για τους ισχυρισμούς που κάνει.

Η δεύτερη ερώτηση που πρέπει να κάνετε είναι: “Από πού προήλθε αυτός ο σκαντζόχοιρος;” Συνήθως τα καταστήματα κατοικίδιων ζώων είτε θα είναι ειλικρινή και θα πουν ότι δεν γνωρίζουν, είτε σε πολλές περιπτώσεις θα ισχυριστούν ότι ο σκαντζόχοιρος προέρχεται από έναν «τοπικό εκτροφέα». Αυτό συμβαίνει σπάνια. Πολλά καταστήματα κατοικίδιων ζώων αγοράζουν από μαζικούς χονδρεμπόρους που δεν εκτρέφουν προσεκτικά τα καλά κοινωνικά χαρακτηριστικά του σκαντζόχοιρου. Εάν ο ιδιοκτήτης γνωρίζει την ιστορία του σκαντζόχοιρου, ακούστε για σημαντικές λεπτομέρειες όπως ποιοι ήταν οι γονείς του σκαντζόχοιρου, χαρακτηριστικά για τα οποία εκτράφηκε αυτός ο σκαντζόχοιρος ή στην περίπτωση διασώσεων – απομακρύνθηκε αυτός ο σκαντζόχοιρος από ένα σπίτι αμελείας ή καταχρηστικό;

Η τρίτη ερώτηση που πρέπει να κάνετε όταν επιλέγετε έναν νέο σκαντζόχοιρο είναι, “Πόσο χρονών είναι αυτός ο σκαντζόχοιρος;” Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε να επιλέξετε έναν σκαντζόχοιρο που είχε 6 ολόκληρες εβδομάδες για να θηλάσει με τη μητέρα του. Η λήψη της σωστής διατροφής κατά τη διάρκεια βασικών περιόδων διαμόρφωσης είναι ζωτικής σημασίας για να βεβαιωθείτε ότι το σώμα ενός hedgie εξελίσσεται ώστε να είναι το καλύτερο που μπορεί. Επιπλέον, να χρησιμοποιείτε πάντα την κοινή λογική. Εάν ένας φράχτης φαίνεται πολύ νεότερος από ό,τι ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας.

Στη συνέχεια, θα θέλετε να ρωτήσετε για τις εγγυήσεις υγείας της πηγής. Εάν ο σκαντζόχοιρος αρρωστήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την αγορά (6 μήνες είναι κατά μέσο όρο) υπάρχει εγγύηση αντικατάστασης; Μια παρόμοια ερώτηση που πρέπει επίσης να κάνετε είναι “Τι θα συμβεί αν ο σκαντζόχοιρος και εγώ δεν γυμναζόμαστε μαζί;” Τα καταστήματα κατοικίδιων ζώων θα έχουν μια δημοσιευμένη πολιτική επιστροφών, βεβαιωθείτε ότι είστε εξοικειωμένοι με τις λεπτομέρειες. Οι κτηνοτρόφοι παίρνουν συχνά τον σκαντζόχοιρο πίσω με εύλογη προειδοποίηση, αλλά οι περισσότεροι δεν θα εκδώσουν επιστροφές χρημάτων.

About admin

Check Also

Αλεπούδες και Σκαντζόχοιροι – Ποιοι είστε;

[ad_1] Όντας «γενικός» (ή αυτό που κάποιοι θα αποκαλούσαν «αλεπού»), έχω δεχτεί συχνά κριτική για …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir