Η πιο προσοδοφόρα υπεράσπιση διατριβής

[ad_1]

Το “Desperate University” είναι ένα κολέγιο στους πρόποδες ενός φαραγγιού στο Great Plains μεταξύ Interstates 85 και 212 στη Νότια Ντακότα. Το σχολείο περιλαμβάνει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά για φτωχούς μαθητές με πολύ λίγα χρήματα. Ιδρύθηκε το 1901 από έναν αρχαιολόγο που χάθηκε στην έρημο, αναζητώντας προφανώς παλιά ισπανικά ερείπια. Σύμφωνα με το μύθο, μόνο μερικοί από τη φυλή των ιθαγενών Sioux άκουσαν τη φωνή του αρχαιολόγου που είχε ξεμείνει από φαγητό και νερό. Καθώς πέθαινε, φώναξε επανειλημμένα “Βοηθήστε με! Είμαι απελπισμένος!”

Οι Sioux μπορούσαν να καταλάβουν μόνο τη λέξη “desperate” ή “desperado” επειδή είχαν μάθει λίγα βασικά ισπανικά από τους προγόνους τους που έπεσαν στα χέρια των Ισπανών κατακτητών. Με τα χρόνια, οι ιθαγενείς Αμερικανοί μιλούσαν για τον «Κύριο Απελπισμένο». Δυστυχώς, ο άνδρας πέθανε όταν η φυλή εντόπισε τη φωνή του. Η φυλή έψαξε τα ρούχα του άνδρα και ανακάλυψε ότι ο αρχαιολόγος μετέφερε πάνω από 5.000 δολάρια σε μετρητά.

Τις επόμενες δεκαετίες, τα χρήματα του Desperate χρησιμοποιήθηκαν για τη βελτίωση της ζωής των ντόπιων ιθαγενών Αμερικανών. Τα περισσότερα από τα χρήματα είχαν χρησιμοποιηθεί για σχολεία, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού κολεγίου όπου οι ντόπιοι ιθαγενείς Αμερικανοί μπορούσαν να φοιτήσουν σε προσιτές τιμές διδάκτρων. Μέχρι το 2005, Αμερικανοί απόφοιτοι λυκείου με οικονομικά προβλήματα από όλη τη χώρα εγγράφηκαν στο “Desperate” για τα χαμηλά δίδακτρα. Το Desperate University είχε κάνει ό,τι μπορούσε για να αποκτήσει περισσότερα χρήματα για να κρατήσει το σχολείο ανοιχτό.

Ωστόσο, όλα αυτά άλλαξαν όταν ένας φοιτητής που σπούδαζε για το διδακτορικό του. μεταπτυχιακό στη Μικροσκοπική Γεωλογία, ονόματι Steve Gem, ο οποίος είχε λάβει έναν βασικό ανιχνευτή μετάλλων από τους γονείς του για τα γενέθλιά του. Όταν ο Steve έλαβε τον ανιχνευτή, βγήκε στην έρημο και άρχισε να κουνάει τον νέο του ανιχνευτή σε στρέμματα άμμου, ψάχνοντας για μετεωρίτες. Η έρημος συνενωνόταν με πολλούς βράχους που βρίσκονταν στο δρόμο του. Έτσι, προσπάθησε να εμποδίσει το μηχάνημά του να περάσει από πάνω τους, παρέσυρε κατά λάθος τον ανιχνευτή πάνω από ένα μικρό βράχο, τα αυτιά του έπιασαν έναν τεράστιο ήχο “BEEEPPP”.

Σήκωσε τον βράχο και είδε ένα μεγαλύτερο ξέσπασμα που φαινόταν να είχε ένα βρώμικο γκρι-κίτρινο χρώμα. Το τράβηξε από το έδαφος με όλη του τη δύναμη, και ο βράχος τράβηξε απρόθυμα από την άμμο. Έμοιαζε τραχύ και παραμορφωμένο. Ο Steve προσπάθησε να το σηκώσει, αλλά ήταν εξαιρετικά βαρύ. μάντεψε ότι το βάρος του ήταν περίπου πάνω από 20 κιλά. Ο Steve έφτυσε σε μέρη του βράχου και παρατήρησε ότι ήταν ένα χλωμό, κίτρινο χρώμα. Τότε του ξημέρωσε ότι ο «βράχος» μπορεί να είναι ένα γιγάντιο ψήγμα χρυσού!

Ο Steve ήταν τόσο ενθουσιασμένος που το σήκωσε και περπάτησε πίσω στο φορτηγό του που ήταν αρκετές εκατοντάδες μέτρα μακριά. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, ήταν τόσο εξαντλημένος, που χρησιμοποίησε την τελευταία του ενέργεια για να το σηκώσει στο κρεβάτι του φορτηγού και να βάλει μερικές πάνινες τσάντες πάνω του, ώστε να μην το δει κανείς.

Εκείνο το βράδυ, ο Steve σήκωσε κρυφά τον «βράχο» με τις σακούλες γύρω του και γλίστρησε στο εργαστήριο του Τμήματος Γεωλογίας. Το ξέπλυνε εντελώς σε ένα νεροχύτη, που αποκάλυψε ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια πήρε έναν κόφτη μετάλλων για να βγάλει δείγματα νιφάδων από τον βράχο. Στη συνέχεια τα έβαλε στο μικροσκόπιο και τα εξέτασε. Μετά από μια ώρα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μάζα του βράχου ήταν πράγματι ένα ψήγμα χρυσού και όχι το “Fool’s Gold”, γνωστό και ως “Pyrite”.

Καθώς η καρδιά του Steve έτρεχε από χαρά, γλίστρησε το ψήγμα στο σακίδιό του και το έκρυψε στον κοιτώνα του κάτω από το κρεβάτι του μέχρι να έρθει η μέρα που ο Steve θα υπερασπιστεί τη διατριβή του. Μετά από χρόνια σπουδών Γεωλογίας στο κολέγιο και μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Desperate, αυτή ήταν η μέρα του για να υπερασπιστεί τη διατριβή του σχετικά με την ανακάλυψη στην έρημο, στην οποία είχε χαρτογραφήσει την περιοχή όπου είχε βρει το ψήγμα χρυσού των 25 λιβρών και επίσης ανακάλυψε περισσότερο χρυσό.

Μια εβδομάδα αργότερα, μπήκε στην αίθουσα της επιτροπής και είδε τους καθηγητές του από το τμήμα Γεωλογίας. Τεντώθηκε με τη διατριβή του στο χέρι που προσπαθούσε να μην σφίξει. Έφερε το σακίδιό του που περιείχε το ψήγμα χρυσού και ανακοίνωσε τα ευρήματά του. Ο επικεφαλής του τμήματος Γεωλογίας Dr. “Rocky” A. Stalagmite και άλλοι καθηγητές από το τμήμα άνοιξαν με ανυπομονησία τα μάτια τους διάπλατα όταν ο Steve έβγαλε το ψήγμα. Όταν ο Steve εξήγησε το έργο του που αντικατοπτρίζεται στη διατριβή του, στην οποία χαρτογράφησε την περιοχή της ερήμου όπου βρήκε περισσότερο χρυσό. Αναφώνησε ότι η έρευνά του θα ωφελούσε πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου, φυσικά που θα πλήρωνε εκατομμύρια δολάρια για τη γνώση αυτής της διατριβής.

Μετά κοίταξε τα άπληστα πρόσωπα της επιτροπής του, κοιτάζοντας τον Στιβ με τα μάτια ορθάνοιχτα. Ο Δρ Σταλαγμίτι τον ρώτησε: “Τώρα έχεις μιλήσει σε κανέναν για τα ευρήματά σου;”

Ο Στιβ απάντησε: «Λοιπόν, έχω μιλήσει με πολλές εταιρείες που θα πλήρωναν αδρά για τον χρυσό στην έρημο».

“Λοιπόν, νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τη διατριβή του Steve. Steve, γιατί δεν πας έξω και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου αφού τελειώσουμε τη συζήτηση.”

Μετά από λίγα λεπτά, ο Steve άκουσε θορύβους και φωνές στην αίθουσα της επιτροπής. Μέσα, όλοι οι καθηγητές προσπαθούσαν να αρπάξουν τον χάρτη και όλοι φώναζαν, “Δώσ’ το σε μένα!” “Είναι δικό μου!” Μετά από τριάντα λεπτά, το δωμάτιο άνοιξε ξαφνικά με τους καθηγητές να σπρώχνονται μεταξύ τους. Ο Δρ Πεμπλ, μια μικροσκοπική γυναίκα είχε τον χάρτη-διατριβή. Μετά έπεσε αλλά σηκώθηκε και έτρεξε στο ασανσέρ με όλους τους καθηγητές του τμήματος Γεωλογίας να την κυνηγούν ακόμα.

Όταν έφτασε στο ασανσέρ, ήταν ήδη ανοιχτό. Έτρεξε μέσα και πάτησε το κουμπί κλεισίματος. Πέρασε τα δάχτυλά της στα κουμπιά και έσπρωξε τον «Όροφο 1». Όταν έφτασε εκεί, όλα τα μέλη της επιτροπής είχαν πάρει τις σκάλες και την περίμεναν.

Η όλη παραγωγή ήταν ένα χάος, αλλά μπορεί να ειπωθεί ότι η διατριβή του Steve είχε «υπερασπιστεί» πολύ καλά. Μετά από λίγες μέρες, ο πρόεδρος του πανεπιστημίου ζήτησε από τον Στιβ να έρθει στο γραφείο του. Είπε στον Στιβ ότι αν ήθελε να κερδίσει το διδακτορικό του, θα αναγκαζόταν να «δωρίσει» τον χάρτη στο σχολείο, συν τη μισή αξία του χρυσού για να πάει στον Στιβ. Ο Steve σκέφτηκε ότι με μια ουγγιά χρυσού αξίας 1.700 δολαρίων, η τιμή του ψήγματος των 25 λιβρών έφτασε στα 6.120.000 δολάρια. Ο Στιβ σκέφτηκε ότι αυτό ήταν δίκαιο εμπόριο.

Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι το “Desperate University” δεν ήταν πλέον “απελπισμένο” για χρήματα, αλλά θα ονομαζόταν “Gem University” αφού ο χάρτης του Steve Gem έκανε το σχολείο πλούσιο.

About admin

Check Also

Ιδέες για αποκριάτικες στολές – 25 σπιτικές στολές για να φτιάξετε

[ad_1] Οι αποκριάτικες στολές είναι διασκεδαστικές στη δημιουργία. Πολλά είδη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir