Μια Πυγμαία Κατσίκα θα κάνει καλό κατοικίδιο – Τα υπέρ και τα κατά

[ad_1]

Μάθετε τα πάντα για το να έχετε μια Πυγμαία κατσίκα ως κατοικίδιο

Αν ψάχνετε για πληροφορίες σχετικά με τις πυγμαίες κατσίκες ως κατοικίδια, τότε πρέπει να έρθετε στο σωστό μέρος. Αυτά τα ζώα είναι μικρογραφία, αλλά παράγουν μια σημαντική ποσότητα ενέργειας. Είναι πολύ δραστήρια και, αν δεν περιοριστούν, θα είναι μέσα και πάνω σε όλα όσα βλέπουν.

Κανονικά αυτά τα μικρά παιδιά δεν χρησιμοποιούνται για να πάρουν κρέας ή γάλα όπως οι μεγαλύτερες ράτσες. Φαίνεται να χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά ως κατοικίδια. Δεν χρειάζεστε πολύ μεγάλη αυλή για να είναι χαρούμενοι. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί για να έχετε πυγμαίους κατσίκες στην περιοχή σας προτού προγραμματίσετε να πάρετε το νέο σας κατοικίδιο.

Οι Πυγμαίοι κατσίκες είναι πολύ παιχνιδιάρικες και έξυπνες και μπορούν εύκολα να βαρεθούν αν δεν έχουν παρέα να παίξουν, κάτι που τους βοηθά να γίνουν υπέροχα κατοικίδια. Όπως υποδηλώνει το όνομά τους είναι πολύ μικρά σε σύγκριση με τα κανονικά κατσίκια. Υπάρχει πολλή ενέργεια συσσωρευμένη σε αυτά και σχεδόν θα συμπεριφέρονται σαν σκύλος. Θα απολαύσουν τον χειρισμό και θα σας ακολουθήσουν, εάν επιτρέπεται.

Είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και προσαρμόζονται εύκολα σε ψυχρά κλίματα δημιουργώντας ένα παχύ και μάλλινο υπόστρωμα. Αυτή η ράτσα κατσίκας συγκαταλέγεται στα λίγα ζώα που μπορούν να αναπαραχθούν εκτός της κανονικής τους εποχής. Για το λόγο αυτό, είναι σε θέση να γεννήσουν πολλά κατσικάκια για κάθε εποχή.

Ίσως, ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους αυτές οι κατσίκες διατηρούνται ως κατοικίδια σε σύγκριση με άλλες είναι επειδή αγαπούν τους ανθρώπους και είναι εξαιρετικά κοινωνικές. Όταν μεταφέρονται στο σπίτι ως κατοικίδια, είναι απαραίτητο να αφαιρούνται τα κέρατα για να μην βλάψουν άτομα ή ακόμα και άλλες κατσίκες. Αυτά τα ζώα μπορεί επίσης να είναι διαβόητα περίεργα και μερικές φορές καταφέρνουν να κολλήσουν τα κέρατά τους σε φράχτες ή σε οποιοδήποτε άλλο περιορισμένο μέρος.

Συμβουλές για τη φροντίδα των πυγμαίων κατσίκων

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, θα προσαρμοστούν σχεδόν σε όλα τα περιβάλλοντα. Η διατροφή τους πρέπει να αποτελείται κυρίως από δημητριακά και χόρτα. Συνιστάται να παρέχετε αντικείμενα που θα τους επιτρέψουν να παίξουν και να διασκεδάσουν γιατί τους αρέσει να πηδούν και μπορεί ακόμη και να σκαρφαλώνουν πάνω από μικρά οχήματα. Όσον αφορά τη στέγαση, θα πρέπει να έχετε έναν κατάλληλο ανοιχτό χώρο και υπόστεγο που να είναι προσβάσιμος όλη την ώρα.

Εάν έχετε άλλα ζώα στο σπίτι, θα ήταν καλύτερο να παρουσιάσετε προσεκτικά το γουρουνάκι σας σε αυτήν την ομάδα, γιατί μπορεί να τα βλάψουν. Ταξινομούνται ως θηράματα και ως εκ τούτου θα πρέπει να τα κρατάτε σε κατάλληλα καταφύγια, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Είναι απαραίτητο να τους δίνεται φρέσκο ​​νερό καθημερινά, γιατί είναι περισσότερο από πιθανό να μην το πιουν αν δεν είναι φρέσκο.

Στην ουσία, αν έχετε μια πυγμαία κατσίκα για το κατοικίδιο σας δεν θα απογοητευτείτε γιατί τους αρέσει να έχουν επαφή με ανθρώπους. Εφόσον προσφέρετε σε αυτό το κατοικίδιο την καλύτερη φροντίδα για να το διατηρήσετε υγιές και σε φόρμα, θα καταλήξετε με τον ιδανικό σύντροφο τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.

About admin

Check Also

Συγκλονιστικό αλλά αληθινό! "Goat Scrotum Ale" Είναι η πιο δημοφιλής σπιτική μπύρα στον κόσμο

[ad_1] Εάν η αγαπημένη σας μπύρα προέρχεται από ένα κατάστημα μπύρας, μπορεί να μην έχετε …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir