Μπορούν οι σκαντζόχοιροι και τα τεριέ να συνεννοηθούν; Η κοινωνικοποίηση είναι ένα ζήτημα!

[ad_1]

Η απάντηση:

Ναι, απολύτως…με ένα σωστά κοινωνικοποιημένο τεριέ μπορείς!

Τα τεριέ, λόγω αναπαραγωγής, είναι κυνηγοί. Οι περισσότερες ράτσες τεριέ χρησιμοποιήθηκαν για να ξεριζώσουν τα παράσιτα και τα παράσιτα και να βοηθήσουν στο κυνήγι της αλεπούς, της νυφίτσας, της βίδρας, του ασβού, κ.λπ.… Τα 5 τεριέ μας είναι υπέροχοι μικροί κυνηγοί και εξακολουθούν να έχουν εξαιρετικό ένστικτο. Τους αρέσει να κυνηγούν σκίουρους, πουλιά, ζωύφια… οτιδήποτε κινείται στην αυλή μας.

Γνωρίζοντας αυτό, θα σκεφτόσασταν ότι το να έχετε ένα μικρό εξωτικό ζώο ως κατοικίδιο θα ήταν εκτός θέματος γύρω από τα τεριέ σας… Λοιπόν, επιτρέψτε μου να σας πω εκ πείρας ότι είναι δυνατό.

Ξέρω, ξέρω… Σκέφτεστε ότι ένας σκαντζόχοιρος έχει πτερύγια και μπορεί να προστατευτεί και να αποτρέψει ένα τεριέ από το να επιτεθεί. Εν μέρει, αυτό είναι σωστό. Ωστόσο, σε καμία στιγμή κανένα από τα 5 τεριέ μας δεν θέλησε να επιτεθεί στον αφρικανικό πυγμαίο σκαντζόχοιρο μας.

Εάν κοινωνικοποιήσετε σωστά το τεριέ σας για να αποδεχτείτε άλλα ζώα που δεν θεωρούνται απειλές, μπορούν να έχουν μια φιλική σχέση με άλλα κατοικίδια στο σπίτι σας. Ήμουν λίγο διστακτικός, ειδικά σχετικά με το να συστήσω τη μικρή μας Knosey, καθώς μπορεί να είναι η πιο «αγριώδης» από τα μίνι μας, αλλά όλα πήγαν καλά και συνεχίζουν να πάνε καλά. Έρχεται ένα σημείο όπου πρέπει απλώς να εμπιστευτείς τις γονεϊκές σου ικανότητες…

Οι Knosey, Precious & Kurious κάθονται δίπλα στο κλουβί του σκαντζόχοιρου μας, του Kokonut Kreampuff και πεύκο μακριά για να τους χαρίσει η Kokonut με την παρουσία της. Οποιαδήποτε μικρή κίνηση του hedgie προκαλεί το ενδιαφέρον τους και τρέχουν στο κλουβί για να δουν οτιδήποτε κάνει ο Kokonut. Θα έρθουν ακόμη και τα μινιατούρα σνάουζερ μας να με ενημερώσουν ότι η φράχτη ξύπνησε από τον ύπνο της και να έρθει να δει. Είναι το πιο χαριτωμένο πράγμα.

Ξέρω…Τώρα λες, καλά, ο σκαντζόχοιρος είναι σε ένα κλουβί… Άφησα τον σκαντζόχοιρο να βγει από το κλουβί χωρίς κανένα πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, τα τεριέ μας τσακώνονται για το ποιος μπορεί να φτάσει πιο κοντά στον σκαντζόχοιρο.

Περικυκλώνουν την Kokonut καθώς περπατά στο σπίτι, καθόλου φοβισμένη ή ενοχλημένη από τους μεγάλους φίλους της, και την «προστατεύουν» από το να μπει κάτω από έπιπλα ή σε περιοχές που δεν έπρεπε να πάει. Είναι γνωστό ότι την «κοπάδι» σε κατάλληλους και ασφαλείς χώρους του σπιτιού ή του δωματίου.

Τα θηλυκά τεριέ, ειδικά, πιστεύουν ότι είναι ένα μωρό στην αγέλη και προσπαθούν να το φροντίσουν. Η Kurious εθεάθη να προσπαθεί να γλείψει απαλά τα αυτιά του σκαντζόχοιρου και έχει προσπαθήσει ακόμη και να μαζέψει την Kokonut με τα μπροστινά της δόντια για να τη μεταφέρει σε μια καλύτερη περιοχή. Φοβερο! Τι μητρικά ένστικτα! Ξέρουν ότι είναι μικρή και ευάλωτη και θέλουν να προστατέψουν, να περιποιηθούν και να παίξουν με τον σκαντζόχοιρο.

Ξέρω…Τώρα λες, λοιπόν, αυτό φαίνεται να είναι ένα πολύ ελεγχόμενο περιβάλλον. Για αυτό γελάω…Ακόμα και όταν ο σκαντζόχοιρος αφήνεται να περιπλανηθεί λίγο στην πίσω αυλή, τα σκυλιά μας συνεχίζουν να καλλιεργούν τη σχέση τους με τον μικρό τους φίλο.

Ο Kaptain, το αρσενικό μας μινιατούρα σνάουζερ, τρέχει στην αυλή με ένα μεγάλο στήθος ως επιφυλακή για να βεβαιωθεί ότι τίποτα δεν πρόκειται να εισβάλει στην αυλή και να τραυματίσει τον σκαντζόχοιρο. Τα κορίτσια περπατούν εναλλάξ δίπλα στο φράχτη…Είναι όλα τόσο αξιολάτρευτα!

Ο λόγος που λειτουργεί: Κοινωνικοποίηση!

Βεβαιωθήκαμε ότι όταν τα τεριέ μας ήταν κουτάβια, να τους γνωρίσουμε μια ποικιλία ανθρώπων, ζώων και κατοικίδιων. Όταν το κάνετε, πρέπει να συμπεριφέρεστε σε αυτό το άτομο, το ζώο ή το κατοικίδιο όπως θέλετε να τους συμπεριφέρεται το τεριέ σας. Στην περίπτωση ενός παιδιού ή ενός κατοικίδιου ζώου, το τεριέ σας πρέπει να γνωρίζει ότι το παιδί ή το κατοικίδιο είναι σημαντικό και να μην υποστεί βλάβη.

Καθίστε με το τεριέ σας και αυτόν τον νέο φίλο και πείτε στο τεριέ σας ότι ο φίλος είναι καλός. Εάν πρόκειται για κατοικίδιο, χαϊδέψτε και τα δύο ζώα (ή το πόδι/το χέρι του παιδιού) για να απαλύνετε τυχόν άβολα συναισθήματα. Πες “καλά”το όνομα του κατοικίδιου/του παιδιού σας“, Καλός “το όνομα του τεριέ σας“Με μια ήρεμη, χαλαρωτική φωνή για να τους δείξετε ότι είναι και τα δύο σημαντικά στα βιβλία σας. Αυτό θα δείξει στα ζώα πώς θέλετε να συμπεριφέρονται μεταξύ τους.

Εάν προκύψει κάποια συμπεριφορά που δεν είναι ικανοποιητική ή επιθετική, θα πρέπει να την τσιμπήσετε αμέσως στο μπουμπούκι επιπλήττοντας ανάλογα το τεριέ ή άλλο κατοικίδιο ζώο σας. Θυμάμαι: Είσαι υπεύθυνος!

Με την ίδια λογική, μπορείτε να εκπαιδεύσετε το τεριέ σας να αντιπαθεί ένα άλλο ζώο με το να είστε επιθετικοί με αυτό το ζώο… Για παράδειγμα, εάν δεν εκτιμάτε τους σκίουρους στην αυλή σας, μπορείτε να μάθετε το τεριέ σας να δείχνει επιθετικότητα απέναντί ​​τους και τρομάξτε τους. Και πάλι, θα αφαιρέσουν τα σημάδια της συμπεριφοράς σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι στέλνετε τα σωστά σήματα.

Τα σκυλιά, ειδικά τα τεριέ, είναι υπερ-έξυπνα και είναι εύκολο να μάθουν καλές συμπεριφορές αλλά και άτακτη συμπεριφορά!

από την Kimberly Edwards

About admin

Check Also

Αλεπούδες και Σκαντζόχοιροι – Ποιοι είστε;

[ad_1] Όντας «γενικός» (ή αυτό που κάποιοι θα αποκαλούσαν «αλεπού»), έχω δεχτεί συχνά κριτική για …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir