Οι ευθύνες που συνεπάγονται το να έχεις σκαντζόχοιρους ως κατοικίδια

[ad_1]

Εάν είστε εξοικειωμένοι με το πώς μοιάζουν οι σκαντζόχοιροι, θα συμφωνήσετε ότι η μοναδική τους χαριτωμένη από μόνη της μπορεί να σας κάνει να θέλετε να αποκτήσετε ένα. Το να έχεις σκαντζόχοιρους ως κατοικίδια μπορεί να είναι μια εξαιρετική εμπειρία. Είναι υπέροχα και πολύ διασκεδαστικά πλάσματα. Η υιοθέτησή τους είναι καλύτερο όταν είναι περίπου 6-8 εβδομάδων και έχουν ήδη απογαλακτιστεί. Κατά την επιλογή, αναζητήστε αυτά με λαμπερά καθαρά μάτια, καλά στρογγυλεμένο σώμα που δείχνουν μεγάλη ενέργεια και εγρήγορση.

Οι σκαντζόχοιροι είναι νυχτόβια πλάσματα, που σημαίνει ότι ξυπνούν τις περισσότερες φορές τη νύχτα. Περνούν τη μέρα κοιμούνται. Αν τους χειριστούν σωστά και όταν τα κουμπιά τους δεν είναι ψηλά, είναι πολύ χαδιάρα και φιλικά. Τα πτερύγια είναι ένας αμυντικός μηχανισμός που ανεβαίνει όταν αισθάνονται ότι απειλούνται. Αλλά είναι γνωστό ότι έχουν καλό ταμπεραμέντο. Οι περισσότεροι σκαντζόχοιροι για κατοικίδια ζουν σε κλουβιά ή ενυδρεία, αλλά υπό την επίβλεψη, μπορείτε περιστασιακά να τους αφήνετε ελεύθερους και να τρέχουν στο σπίτι αφού τους έχουν εκπαιδεύσει τα σκουπίδια. Η εκπαίδευση σκαντζόχοιρων με σκουπίδια είναι εκπληκτικά εύκολη.

Εάν σκοπεύετε να υιοθετήσετε ένα, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για τις ευθύνες που συνεπάγεται η φροντίδα του. Ίσως είναι καλό να σημειώσετε ότι εάν είστε αλλεργικοί στις γάτες, τότε ο σκαντζόχοιρος μπορεί να μην είναι για εσάς. Η τυπική φροντίδα μικρών κατοικίδιων απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Θα πρέπει να καθαρίσετε το κλουβί του κατοικίδιου ζώου, να το ταΐσετε και να περάσετε χρόνο για να κολλήσετε μαζί του. Θα πρέπει να παρέχετε τακτικά τις ανάγκες του, όπως φαγητό, κλουβί, κουτί απορριμμάτων και άλλα. Βασικά είναι το ίδιο με το να έχεις σκαντζόχοιρους ως κατοικίδια. Τους αρέσει η ανθρώπινη στοργή. Είναι επίσης υπέροχοι κολυμβητές. Δώστε τους μια ρηχή πισίνα και θα απολαύσουν το κολύμπι σε αυτήν. Περνούν μπανάνες κρύβοντας τα κεφάλια τους, ένα παιχνίδι που τους αρέσει τόσο πολύ. Μπορείτε να τους δώσετε σωλήνες από χαρτί υγείας για αυτό. Ο τροχός γυμναστικής είναι κάτι που τους αρέσει επίσης, οπότε βάλτε έναν σε ένα κλουβί για να το απολαύσει το κατοικίδιό σας.

Για να τα βοηθήσετε να μην βαρεθούν με το φαγητό που δίνετε, περιποιηθείτε τους σκαντζόχοιρους σας με τις αγαπημένες τους μπανάνες σε περιστασιακή βάση, όπως δύο φορές την εβδομάδα. Μπορείτε επίσης να σερβίρετε ζωύφια όπως είναι γενικά, εντομοφάγα. Τρώνε σαλιγκάρια και σκουλήκια και έντομα που βρίσκονται στους κήπους. Ωστόσο, μην τα αφήνετε απλά να χαλαρώσουν στον κήπο σας εάν χρησιμοποιείτε εντομοκτόνα στα φυτά σας. Τα φυτικά εντομοκτόνα μπορούν να τα βλάψουν σοβαρά. Είναι καλύτερα να είστε προσεκτικοί αγοράζοντας ζωοτροφές από καταστήματα κατοικίδιων ζώων που είναι ειδικά κατασκευασμένα για σκαντζόχοιρους. Αυτές οι χαριτωμένες μπάλες διασκέδασης είναι επιρρεπείς σε παράσιτα. Το γάλα και άλλες μορφές γαλακτοκομικών προϊόντων δεν πρέπει ποτέ να αποτελούν μέρος της διατροφής τους γιατί δεν μπορούν να τα ανεχθούν.

Για όσους θέλουν να έχουν σκαντζόχοιρους ως κατοικίδια, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για να βοηθήσουν το ζώο να απολαύσει τον χρόνο του παιχνιδιού, θα πρέπει να παρέχεται επιπλέον χώρος στο κλουβί. Τοποθετήστε χωρίσματα μέσα για να δημιουργήσετε χώρο για τον χρόνο ύπνου ή τις ανάγκες φωλιάς και μερικές περιοχές για το χρόνο δραστηριότητας. Εάν σκοπεύετε να κρατήσετε περισσότερους από έναν σκαντζόχοιρους, φροντίστε να παρέχετε ξεχωριστά τέταρτα. Τους αρέσει ο δικός τους χώρος καθώς είναι πολύ εδαφικής φύσης. Ένα επιπλέον μέλος στη σημειωμένη περιοχή του θα μπορούσε να οδηγήσει σε μάχες που θα μπορούσαν να τους βλάψουν. Θα πρέπει να αποκτήσετε ένα όσο το δυνατόν μικρότερο και στη συνέχεια να παρουσιάσετε σιγά σιγά τον νέο σύντροφο με τρόπο χωρίς άγχος.

Όντας ήσυχα ζώα, αυτά τα πλάσματα είναι ιδανικά κατοικίδια για άτομα που ζουν σε διαμερίσματα. Δεδομένου ότι είναι μικρά, το μόνο που έχετε να προσφέρετε είναι ένα κλουβί αρκετά ευρύχωρο αφού κυκλοφορούν πολύ. Κάνουν θόρυβο όταν αναπνέουν και γρυλίζουν ή κελαηδούν περιστασιακά όταν είναι φοβισμένοι ή αναστατωμένοι. Εκτός από αυτό, είναι ήσυχα και γαλήνια. Εάν είστε ο ήσυχος τύπος και σας αρέσει η συντροφιά ενός κατοικίδιου, τότε η υιοθέτηση ενός ή δύο σκαντζόχοιρων ως κατοικίδια μπορεί να είναι ιδανική για εσάς.

About admin

Check Also

Αλεπούδες και Σκαντζόχοιροι – Ποιοι είστε;

[ad_1] Όντας «γενικός» (ή αυτό που κάποιοι θα αποκαλούσαν «αλεπού»), έχω δεχτεί συχνά κριτική για …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir