Πνευμονικό Απόστημα – Αγιουρβεδική Βοτανική Θεραπεία

[ad_1]

Το πνευμονικό απόστημα είναι μια λοίμωξη των πνευμόνων που συνοδεύεται από συσσώρευση πύου και καταστροφή ιστού, η οποία μπορεί να προκληθεί είτε από αναερόβια βακτήρια είτε από αερόβια βακτήρια. Αναρροφούμενο περιεχόμενο από το στόμα, κακή στοματική υγιεινή με οδοντική νόσο ή νόσο των ούλων και σηπτικές, πνευμονικές εμβολές συνδέονται έντονα με το απόστημα των πνευμόνων. Τα συνήθη συμπτώματα περιλαμβάνουν βήχα, απόχρεμψη βλεννογόνου με αίμα ή πύον, πόνο στο στήθος, δύσπνοια, ρίγη, πυρετό, πόνο στο σώμα, απώλεια βάρους και τοπικές επιπλοκές στους πνεύμονες.

Η Αγιουρβεδική θεραπεία του πνευμονικού αποστήματος στοχεύει στη θεραπεία των συμπτωμάτων και στη διευκόλυνση της έγκαιρης επίλυσης και επούλωσης. Φάρμακα όπως τα Ras-Sindur, Malla-Sindur, Sameer-Pannag-Ras, Shrung-Bhasma και Pushkarmool (Inula racemosa) χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της βασικής λοίμωξης των πνευμόνων. Άλλα φάρμακα προστίθενται σε αυτόν τον συνδυασμό για να διευκολυνθεί η αποστράγγιση του πύου και του βλεννογόνου από τη θέση του αποστήματος. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για αυτό περιλαμβάνουν τα Shwas-Kuthar-Ras, Sitopaladi-Churna, Talisadi-Churna, Navsagar, Pippali (Piper longum), Yashtimadhuk (Glycerrhiza glabra), Kushtha (Saussurea lappa), Kantakari (Solanum xanthocarpum (Solanum xanthocarpum) indicum), Som (Ephedra vulgaris), Karkatashrungi (Pistichia integerima), Kulingan (Alpimia galangal), Dhatura (Dhatura fastuosa) και Vasa (Adhatoda vasaka).

Φάρμακα όπως τα Tribhuvan-Kirti-Ras, Sukshma-Triphala, Triphala-Guggulu, Maha-Sudarshan-Churna και Panch-Tikta-Ghrut-Guggulu χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του πυρετού, του πόνου στο στήθος και του πόνου στο σώμα. Φάρμακα όπως το Tulsi (Ocimum sanctum), το Bhrungraj (Eclipta alba), το Pippali, το Marich (Piper nigrum), το Amalaki (Emblica officinalis), το Suvarna-Malini-Vasant, το Suvarna-Bhasma και το Abhrak-Bhasma χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της ανοσολογικής κατάστασης του σώμα και ενισχύουν τους πνεύμονες.

Επιπλέον, οι τοπικές εφαρμογές στο δέρμα πάνω από τον προσβεβλημένο πνεύμονα γίνονται χρησιμοποιώντας φάρμακα όπως το έλαιο Mahanarayan, το έλαιο Mahamash, το έλαιο Mahasaindhav, το λάδι Vishgarbha και το Dashang lep. Ακολουθεί εντοπισμένος πυρετός με ατμό της πληγείσας περιοχής χρησιμοποιώντας φάρμακα όπως το Dashmool-Qadha και το Nirgundi-Qadha. Αυτές οι διαδικασίες βοηθούν στη μείωση του πόνου στο στήθος και στην απομάκρυνση των εκκρίσεων από το απόστημα των πνευμόνων. βοηθώντας έτσι στη διαδικασία επούλωσης.

Η ορθοστατική παροχέτευση είναι πολύ σημαντική για να βοηθήσει στην αποβολή νεκρωτικού υλικού και βλεννοπυωδών εκκρίσεων από τους πνεύμονες. Οι ασθενείς μπορεί να χρειαστούν θεραπεία για αρκετούς μήνες για πλήρη επίλυση και επούλωση του αποστήματος των πνευμόνων. Είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ του αποστήματος του πνεύμονα και άλλων υποκείμενων ασθενειών όπως ο καρκίνος του πνεύμονα.

About admin

Check Also

Χρειάζονται οι γάτες χειμερινές μπότες;

[ad_1] Χιόνισε χθες το βράδυ για πρώτη φορά φέτος στην περιοχή μου στο Νότιο Οντάριο …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir