Πολλαπλές χρήσεις της κατσίκας

[ad_1]

Τα κατσίκια είναι πραγματικά χρήσιμα τόσο όταν είναι ζωντανά όσο και μετά θάνατον, προσφέροντας κρέας και γάλα ως το δέρμα που προσφέρει το δέρμα. Μια φιλανθρωπική οργάνωση ασχολείται με την παροχή κατσίκων σε φτωχούς στην Αφρική. Το κύριο πλεονέκτημα ήταν ότι οι κατσίκες διαχειρίζονται εύκολα από τα βοοειδή και έχουν πολλαπλές χρήσεις.

Κρέας

Το κατσικίσιο κρέας ονομάζεται chevon, το οποίο μοιάζει με αυτό του αρνιού. Ωστόσο, ορισμένοι πιστεύουν ότι έχει παρόμοια γεύση με το μοσχαρίσιο κρέας ή το ελάφι, εξαρτάται μόνο από την ηλικία και την κατάσταση της κατσίκας. Θα μπορούσε περαιτέρω να παρασκευαστεί με διάφορους τρόπους με βρασμένο, ψημένο, ψητό, ψημένο στη σχάρα, κιμά, κονσέρβα ή ακόμα και σε λουκάνικο. Το κατσικίσιο είναι μια άλλη δημοφιλής ποικιλία. Σε

Στην Ινδία, το ρύζι=παρασκεύασμα του Biryani χρησιμοποιεί κατσικίσιο κρέας για να παράγει πλούσια γεύση στο ρύζι. Όσον αφορά τη διατροφή, είναι χαμηλότερο σε λιπαρά και χοληστερόλη. Μεταφέρει περισσότερα μέταλλα και μειώνει τα συνολικά κορεσμένα λίπη από οποιοδήποτε άλλο κρέας.

Άλλα μέρη της κατσίκας, συμπεριλαμβανομένων των οργάνων, είναι στην πραγματικότητα ομοιόμορφα βρώσιμα. Οι ειδικές λιχουδιές περιλαμβάνουν τον εγκέφαλο και το συκώτι. Το κεφάλι και τα πόδια της κατσίκας καπνίζονται και χρησιμοποιούνται για την παρασκευή αποκλειστικών πικάντικων πιάτων και σούπας.

Γάλα και τυρί

Το κατσικίσιο γάλα αφομοιώνεται πιο εύκολα από τον άνθρωπο και συνιστάται κυρίως για βρέφη και άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με το αγελαδινό γάλα. Το πολτό που παρασκευάζεται με κατσικίσιο γάλα είναι πολύ μικρότερο και πιο εύπεπτο. Επιπλέον είναι στη φύση ομογενοποιημένο καθώς του λείπει η πρωτεΐνη συγκολλητίνη.

Το κατσικίσιο γάλα όταν χρησιμοποιείται σωστά, από καθαρά και υγιή κατσίκια, με τον καλύτερο τρόπο υγιεινής και κρυώσει όσο το δυνατόν συντομότερα, η γεύση είναι απαράμιλλη και απαράδεκτη. Επιπλέον, απαιτείται να διαχωρίσετε το έντονο άρωμα που μυρίζει από τα γαλακτοκομικά, καθώς το άρωμά του θα έτριβε πάνω τους και θα λερώσει το γάλα. Στη συνέχεια, το κατσικίσιο γάλα χρησιμοποιείται για να παρασκευαστούν δημοφιλή τυριά όπως το Rocamadour και η φέτα. ούτως ή άλλως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή άλλων ειδών τυριών.

Ινα

Οι κατσίκες από κασμίρ παράγουν τις καλύτερες ίνες, το μαλλί κασμίρ είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Οι ίνες κασμίρι είναι εξαιρετικά λεπτές και απαλές και αναπτύσσονται κάτω από τις προστατευτικές τρίχες. Η κατσίκα από κασμίρ έχει εκτραφεί ιδιαίτερα για να δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα με λιγότερες τρίχες προστασίας.

Η φυλή Angora παράγει μακριές, κατσαρές, γυαλιστερές κλειδαριές μοχέρ. Οι κλειδαριές μεγαλώνουν συνεχώς και μπορεί να είναι τέσσερις ίντσες ή και περισσότερο σε μήκος. Δεν χρειάζεται να θανατώνονται κατσίκες για να κοπεί το μαλλί που κουρεύεται στην περίπτωση των κατσικιών Angora ή χτενίζεται στην περίπτωση των κατσικιών από κασμίρ.

Στη Νότια Ασία, το κασμίρ είναι γνωστό ως πασμίνα (Περσική πασμίνα = λεπτό μαλλί) και αυτές οι κατσίκες είναι γνωστές ως κατσίκες πασμίνα. Δεδομένου ότι αυτές οι κατσίκες ανήκουν στην περιοχή του Άνω Κασμίρ και του Λαντάκ, το μαλλί τους ονομάστηκε κασμίρι στη Δύση. Τα σάλια πασμίνα του Κασμίρ με το σύμπλεγμα τους

τα κεντήματα είναι πολύ γνωστά.

Δέρμα

Το δέρμα κατσίκας χρησιμοποιείται σήμερα για τη δημιουργία γαντιών, μπότες και άλλων προϊόντων, τα οποία απαιτούν απαλό δέρμα. Τα παιδικά γάντια είναι μοντέρνα στη βικτωριανή εποχή και κατασκευάζονται ακόμα και σήμερα. Η φυλή Black Bengal, τοπική στο Μπαγκλαντές, προσφέρει δέρμα υψηλής ποιότητας. Το δέρμα χρησιμοποιήθηκε επίσης στην Ινδονησία ως κουβέρτες και το τοπικό ορχηστρικό δέρμα τυμπάνου που ονομάζεται bedug.

Άλλα μέρη της κατσίκας είναι επίσης ομοιόμορφα χρήσιμα. Για παράδειγμα, το έντερο χρησιμοποιείται για τη δημιουργία γαστρεντερίνης που εξακολουθεί να είναι το προτιμώμενο υλικό για εσωτερικά ανθρώπινα ράμματα. Το κέρατο της κατσίκας που δηλώνει ευημερία (Cornucopia) χρησιμοποιείται πολύ για την παρασκευή κουταλιών κ.λπ.

About admin

Check Also

Συγκλονιστικό αλλά αληθινό! "Goat Scrotum Ale" Είναι η πιο δημοφιλής σπιτική μπύρα στον κόσμο

[ad_1] Εάν η αγαπημένη σας μπύρα προέρχεται από ένα κατάστημα μπύρας, μπορεί να μην έχετε …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir