Πώς να βγείτε από το χρέος χωρίς να χάσετε χρόνο και χρήματα

[ad_1]

Δεν χρειάζεται να σας πω ότι ο χρόνος είναι χρήμα. Ο σύνθετος τόκος είναι απόδειξη αυτού. Όταν σκέφτεστε σοβαρά να ξεφορτωθείτε το χρέος, κάποιοι γκουρού θα σας ζητήσουν να γίνετε «σαν γαζέλα» και να χρησιμοποιήσετε μια χιονόμπαλα ή μια χιονοστιβάδα για να ξεχρεώσετε. Ενώ ζείτε με φασόλια και ρύζι όσο κανένας άλλος, είναι ειρωνικά όπως όλες οι χώρες του τρίτου κόσμου, οι τόκοι προστίθενται στα χρέη σας. Οι ειδικοί δεν θα βάλουν χρονικό όριο, αλλά θα πρέπει. Να γιατί.

Η ζωή κυλά γρήγορα. Ήρθε η ώρα. Χρειάζεται να επιτευχθούν οικονομικοί στόχοι όπως η αγορά ενός αυτοκινήτου ή ενός σπιτιού ή η αποταμίευση για τη συνταξιοδότηση. Ο χρόνος που αφιερώνετε για να ξεφορτωθείτε το χρέος επιβραδύνει την ικανότητά σας να επιτύχετε άλλους στόχους. Τα περισσότερα χρήματα που ξοδεύετε για να ξεχρεώσετε επιβραδύνει αυτή τη διαδικασία ακόμη περισσότερο. Τι κάνετε όταν είστε αγχωμένοι και γυρίζετε πίσω σε μια γωνία; Κάνετε ό,τι μπορείτε για να αποφύγετε την καταστροφή της πιθανής χρεοκοπίας γιατί αυτό θα ήταν ό,τι χειρότερο, σωστά; Συνέχισε να διαβάζεις.

Οι επιλογές είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ελευθερίας που έχουμε στη χώρα μας. Αυτά είναι υπέροχα νέα ότι έχετε πραγματικά επιλογές όταν πρόκειται να ξεχρεώσετε. Αρχικά, θα διερευνήσουμε κάθε επιλογή. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε τους αριθμούς χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα του κόστους για κάθε μέθοδο. Από εκεί μπορείτε να κάνετε μια καλύτερη επιλογή της επιλογής που σας ταιριάζει.

Μια χιονοστιβάδα χρέους (γνωστή και ως “στοίβαξη χρέους”) στοχεύει πρώτα χρέη με τα υψηλότερα επιτόκια. Ένα σχέδιο χιονοστιβάδας χρέους, αντίθετα, δίνει προτεραιότητα στο μικρότερο χρέος σας, ανεξάρτητα από το επιτόκιο. Κάθε φορά που εξαλείφεται το μικρότερο, μεταβαίνετε στο επόμενο μικρότερο.

Εναλλακτικά, η ενοποίηση είναι ένα νέο δάνειο που μεταφέρει όλο το χρέος στο νέο δάνειο. Το μέσο ετήσιο επιτόκιο (APR) σε ένα δάνειο εξυγίανσης είναι περίπου 18,56%. Για να το θέσουμε σε προοπτική, το μέσο εύρος των επιτοκίων που χρεώνονται στα δάνεια ενοποίησης κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 8,31% και 28,81%. Η διαπραγμάτευση και ο διακανονισμός οφειλών για λιγότερα από αυτά που οφείλονται απαιτεί να πληρώσετε μέρος του χρέους και στη συνέχεια να πληρώσετε φόρους για το ακυρωμένο χρέος. Το κύριο πρόβλημα με τις εταιρείες ελάφρυνσης χρέους είναι το γεγονός ότι δεν μπορούν να σταματήσουν τις αγωγές και προκαλεί τον όλεθρο στην πιστωτική έκθεσή σας λόγω καθυστερήσεων και μη πληρωμών.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τους γκουρού και να χρησιμοποιήσετε μια μέθοδο χιονοστιβάδας ή χιονοστιβάδας και να ξεπληρώσετε τα χρέη σας καθώς χάνετε βάρος με φασόλια και ρύζι. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν ενοποίηση και διακανονισμούς κατόπιν διαπραγμάτευσης, πληρώνοντας λιγότερα από αυτά που οφείλετε. Το να πληρώνετε λιγότερα από αυτά που οφείλετε συνοδεύεται από φορολογικό λογαριασμό για το ακυρωμένο. Κάθε μέθοδος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της και επηρεάζει τη διαθεσιμότητα πίστωσης. Όσο ο τόκος συνεχίζει να συγκεντρώνεται, το πιστωτικό αποτέλεσμά σας μειώνεται καθώς μένετε πιο πίσω και μπορεί ακόμη και να σας μηνύσουν. Τι θα γινόταν αν μπορούσατε να βρείτε έναν τρόπο να εξοφλήσετε τα χρέη σας με όλα αυτά τα οφέλη ενσωματωμένα; Ας δούμε τους αριθμούς.

Ας χρησιμοποιήσουμε το παράδειγμα κάποιου που έχει συνολικά 30.000,00 $ κατανεμημένα σε δύο λογαριασμούς και ένα φοιτητικό δάνειο. Επιπλέον, μπορείτε να διαθέσετε επιπλέον 200 $ για πληρωμές χρέους αφού πραγματοποιήσετε τις ελάχιστες πληρωμές και στους τρεις λογαριασμούς. 15000

  • Η πιστωτική κάρτα Α έχει υπόλοιπο 15.000 $, αρχική ελάχιστη πληρωμή 285 $ και επιτόκιο 22,25%

  • Η πιστωτική κάρτα Β έχει υπόλοιπο 8.400 $, αρχική ελάχιστη πληρωμή 150 $ και επιτόκιο 18,85 $

  • Το φοιτητικό δάνειο έχει υπόλοιπο 6.600 $, μηνιαία πληρωμή 246 $ και επιτόκιο 6,2%

  1. Το Avalanche θα σας κοστίσει 881 $ το μήνα για 5 χρόνια πληρώνοντας συνολικά 44.528 $

  2. Το Snowball θα σας κοστίσει 936 $ το μήνα για 4 χρόνια πληρώνοντας συνολικά 44.898 $

  3. Η ενοποίηση θα σας κοστίσει 552 $ το μήνα για 10 χρόνια πληρώνοντας συνολικά 66.240 $

  4. Ο διακανονισμός θα σας κοστίσει 475 $ το μήνα για 5 χρόνια πληρώνοντας συνολικά 28.500 $ συμπεριλαμβανομένων των τελών και των φόρων

  5. Το Κεφάλαιο 13 θα σας κοστίσει 500 $ το μήνα για 5 χρόνια πληρώνοντας συνολικά 35.000 $ συμπεριλαμβανομένων των τελών

Τώρα που έδωσα τους αριθμούς, μπορείτε να δείτε ότι οι λιγότερο δαπανηροί τρόποι για την εξάλειψη του χρέους βρίσκονται μεταξύ του διακανονισμού χρέους με διαπραγμάτευση ή ενός σχεδίου πληρωμής πτώχευσης του κεφαλαίου 13. Παρόλο που ο διακανονισμός του χρέους φαίνεται φθηνότερος από την πτώχευση, εάν υποβληθεί μήνυση, το πρόγραμμα συνήθως θα αφαιρέσει αυτό το χρέος από το πρόγραμμά του και θα σας αφήσει ξεκρέμαστους. Επίσης, εάν θέλετε να διατηρήσετε ή να βελτιώσετε το πιστωτικό αποτέλεσμά σας, αυτό το πρόγραμμα δεν είναι κατάλληλο για εσάς, επειδή η υπηρεσία ελάφρυνσης χρέους δεν θα πραγματοποιήσει πληρωμή για αυτό το χρέος έως ότου έχετε αρκετά χρήματα σε αποθεματικά για να διαπραγματευτεί ένα εφάπαξ ποσό επίλυση. Έτσι, παρόλο που φαίνεται να είναι ο φθηνότερος τρόπος, μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τρόπος με βάση το κατεστραμμένο πιστωτικό αποτέλεσμα, τις φορολογικές συνέπειες και μπορεί να καταλήξετε να αντιμετωπίσετε μόνοι σας τα χρέη εάν σας μηνύσουν.

Ένα πενταετές πρόγραμμα πληρωμών στο κεφάλαιο 13 μπορεί να προταθεί για να αποπληρώσετε λιγότερα από αυτά που οφείλετε, ανάλογα με το ποσό των περιουσιακών στοιχείων που έχετε και το εισόδημά σας. Έτσι, το συνολικό ποσό που οφείλετε θα μπορούσε να είναι ακόμη μικρότερο. Μερικά από τα οφέλη του κεφαλαίου 13 περιλαμβάνουν μηδενικούς τόκους και καμία επίδραση φόρου εισοδήματος στο ακυρωμένο χρέος. Ακόμα καλύτερη είναι η βελτίωση του πιστωτικού αποτελέσματος, επειδή η προστασία κατά της πτώχευσης σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μηνυθείτε ενώ πληρώνετε χρέη μέσω πτώχευσης και δεδομένου ότι κάνετε πληρωμές, θα πρέπει να δείτε το πιστωτικό αποτέλεσμά σας να βελτιώνεται ενώ είστε στην αποπληρωμή. Τώρα που έχω Έχοντας ορίσει τους αριθμούς, μπορείτε να δείτε ότι οι λιγότερο δαπανηροί τρόποι για την εξάλειψη του χρέους πέφτουν μεταξύ του διακανονισμού του χρέους με διαπραγμάτευση ή ενός σχεδίου πληρωμής για περίπτωση πτώχευσης του κεφαλαίου 13. Παρόλο που ο διακανονισμός του χρέους φαίνεται φθηνότερος από την πτώχευση, εάν υποβληθεί μήνυση, το πρόγραμμα συνήθως θα αφαιρέσει αυτό το χρέος από το πρόγραμμά του και θα σας αφήσει ξεκρέμαστους. Επίσης, εάν θέλετε να διατηρήσετε ή να βελτιώσετε το πιστωτικό αποτέλεσμά σας, αυτό το πρόγραμμα δεν είναι κατάλληλο για εσάς, επειδή η υπηρεσία ελάφρυνσης χρέους δεν θα πραγματοποιήσει πληρωμή για αυτό το χρέος έως ότου έχετε αρκετά χρήματα σε αποθεματικά για να διαπραγματευτεί ένα εφάπαξ ποσό επίλυση. Έτσι, παρόλο που φαίνεται να είναι ο φθηνότερος τρόπος, μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τρόπος με βάση το κατεστραμμένο πιστωτικό αποτέλεσμα, τις φορολογικές συνέπειες και μπορεί να καταλήξετε να αντιμετωπίσετε μόνοι σας τα χρέη εάν σας μηνύσουν.

About admin

Check Also

Wildebeest Migration Circuit – Γιατί το Serengeti είναι δημοφιλές

[ad_1] Το εθνικό πάρκο Serengeti είναι το πιο διάσημο πάρκο στην Τανζανία. Σερενγκέτι είναι μια …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir