Τα πράγματα που πρέπει να λαμβάνει υπόψη ένας αρχάριος αιγοτρόφος όταν εκτρέφει κατσίκες

[ad_1]

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναζητούν διάφορους τρόπους για να κερδίσουν χρήματα λόγω της οικονομικής ύφεσης. Ένας τρόπος είναι να ξεκινήσετε μια κτηνοτροφική εκμετάλλευση εάν έχετε γη και είστε διατεθειμένοι να επενδύσετε κάποια χρήματα.

Η έναρξη μιας επιχείρησης εκτροφής αιγών είναι ένα εγχείρημα που δεν έχει επιδιωχθεί από πολλούς αγρότες. Οι περισσότεροι αγρότες όσον αφορά την εκτροφή ζώων εκτρέφουν αγελάδες για γάλα επειδή το αγελαδινό γάλα είναι πιο δημοφιλές από το κατσικίσιο.

Αλλά τώρα πολλοί αγρότες ασχολούνται με την εκτροφή αιγών επειδή έχουν συνειδητοποιήσει ότι η εκτροφή τους είναι πολύ πιο εύκολη από την εκτροφή βοοειδών. Το γάλα τους έχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το αγελαδινό και έχει μεγάλη ζήτηση ειδικά για άτομα που ακολουθούν αυστηρή δίαιτα.

Πριν ξεκινήσετε την εκτροφή αιγών, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε όλους τους πόρους που απαιτούνται για την εκτροφή αυτού του ζώου. Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες για την εκτροφή αιγών που πρέπει να ακολουθήσετε για να αναπτυχθούν υγιή τα ζώα σας και να παράγουν υγιή προϊόντα.

– Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προετοιμάσετε λίγη γη για να τραφούν τα ζώα σας, να τηλεφωνήσετε στο σπίτι και να παίξετε. Για κάθε κατσίκα συνιστάται να έχετε στη λίστα δύο στρέμματα γης, ώστε τα ζώα σας να μην συνωστίζονται. Η περιοχή βοσκής θα πρέπει επίσης να είναι ασφαλής. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να χτίσετε έναν φράχτη γύρω από την περιοχή και να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κενά μεταξύ του φράχτη που μπορούν να περάσουν τα ζώα σας.

– Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα σπίτι για τα ζώα σας. Η μάνδρα κατσίκας θα προσφέρει καταφύγιο για τα ζώα σας και μπορεί να είναι πολύ απλή. Θα πρέπει απλώς να έχει τοίχους και στέγη. Το κατσικίσι σας μπορεί να έχει ορισμένα τμήματα όπου τα ζώα σας μπορούν να κοιμούνται, να τρώνε, να πίνουν και να αρμέγονται εάν είναι απαραίτητο. Φροντίστε να καθαρίζετε το κατσικίσιο κάθε τόσο.

– Έρευνα για τον τύπο ράτσας που θα θελήσετε να μεγαλώσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να προετοιμάσετε τη σωστή διατροφή για το ζωικό κεφάλαιο, καθώς διαφορετικές κατσίκες παράγουν καλά με τη δική τους διατροφή. Αφού επιλέξετε τη φυλή σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό φαγητό και ότι έχετε σταθερή παροχή νερού.

– Τέλος, η περιοχή που θα βόσκουν τα ζώα σας πρέπει να είναι περιφραγμένη για να μην χαθούν. Και πάλι η περίφραξη της περιοχής βοσκής θα κρατήσει μακριά τα αρπακτικά που μπορούν να φάνε τα ζώα σας ή ακόμα και τους κλέφτες.

About admin

Check Also

Goan Goat Curry Cooked With Passion από τον Binoy Nazareth

[ad_1] Νόστιμο. Απολαυστικός. Γοητευτικός. Έχετε πάει ποτέ σε ένα απολαυστικό, νόστιμο και απολαυστικό ταξίδι; Η …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir