Τι τρώνε οι σκαντζόχοιροι;

[ad_1]

Σκέφτομαι να αποκτήσω έναν σκαντζόχοιρο! Αυτά είναι σπουδαία νέα! Πριν φέρετε τον νέο σας αιχμηρό φίλο στο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι έχετε μια καλή επιλογή φαγητού στη διάθεσή σας.

έντομα!

Η βάση μιας υγιεινής δίαιτας για σκαντζόχοιρο πρέπει να είναι τα έντομα και άλλα ασπόνδυλα. Στην άγρια ​​φύση, οι σκαντζόχοιροι θα γλεντούσαν άγρια ​​με μια ποικιλία από νόστιμα ζωύφια, σκαθάρια και σκουλήκια! Νιώθεις στριμωξίδι; Μην είσαι. Δεν χρειάζεται να βγείτε έξω και να σκάβετε στη βρωμιά για ζωύφια. Αυτό θα μπορούσε πραγματικά να είναι πολύ επιβλαβές για την υγεία του hedgie σας, καθώς πολλά σφάλματα στον φυσικό κόσμο έχουν εκτεθεί εκτενώς σε τοξικά φυτοφάρμακα. Είναι γνωστό ότι οι σκαντζόχοιροι πεθαίνουν αφού τρώνε μολυσμένα ζωύφια.

Η καλύτερη πηγή για θρεπτικά έντομα είναι το τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων ή ο διαδικτυακός πωλητής σας. Ψάξτε για σκαθάρια, γρύλους και σκουλήκια γεύματος. Δεν μου αρέσουν τα σφάλματα; Κανένα πρόβλημα. Τοποθετήστε το δοχείο με τα έντομα στην κατάψυξη. Αυτό θα σκοτώσει τα έντομα, αλλά θα τα διατηρήσει φρέσκα και διατηρημένα. Απλά φροντίστε να τα αφήσετε να ξεπαγώσουν πριν τα σερβίρετε.

Κάθε γεύμα πρέπει να περιλαμβάνει έξι έντομα.

Πρωτεΐνη!

Εκτός από τα ζωύφια, θα θέλετε να ταΐσετε τον σκαντζόχοιρο σας μια ποικιλία από άπαχες πρωτεΐνες. Για αυτόν τον λόγο, θα θέλετε πραγματικά να αποφύγετε τις εμπορικές τροφές για σκαντζόχοιρους και τις τροφές για γάτες χαμηλότερης ποιότητας, καθώς και τα δύο προϊόντα τείνουν να είναι πολύ πλούσια σε λιπαρά και πρόσθετα. Μπορείτε εύκολα να παρέχετε στον σκαντζόχοιρο σας εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης παρέχοντας μαγειρεμένες γαρίδες, στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα ή στήθος γαλοπούλας κομμένο σε μικρά κομμάτια. Απλώς βεβαιωθείτε ότι ό,τι κρέας σερβίρετε είναι ψημένο, όχι ωμό.

Εάν θέλετε να ταΐσετε τον σκαντζόχοιρο σας έτοιμες τροφές, αναζητήστε υψηλής ποιότητας υγρές και ξηρές τροφές για γάτες. Πώς μπορείτε να προσδιορίσετε την ποιότητα; Διαβάστε τις ετικέτες! Ψάξτε για γνωστές τροφές όπως «στήθος κοτόπουλου». Μην συμβιβάζεστε με αόριστους όρους όπως «πουλερικά», καθώς αυτό συνεπάγεται χαμηλότερο βαθμό τροφής. Αποφύγετε επίσης οποιαδήποτε τροφή με πολλές χημικές ουσίες, πρόσθετη ζάχαρη ή λίπη.

Φρέσκα τρόφιμα!

Οι σκαντζόχοιροι απολαμβάνουν φρούτα και λαχανικά κομμένα σε μικρά κομμάτια. Καλές τροφές περιλαμβάνουν μήλα, σπαράγγια, μπανάνες, καρότα, χόρτα, γλυκές πιπεριές. Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε περιλαμβάνουν τον αρακά και το καλαμπόκι καθώς περιέχουν πάρα πολύ ζάχαρη και φώσφορο. Τέλος, αυτές οι τροφές πρέπει να αποφεύγονται εντελώς καθώς δεν είναι ασφαλείς για τους σκαντζόχοιρους!

  • Αβοκάντο
  • Σοκολάτα
  • Σταφύλια και σταφίδες – Θα προκαλέσει ανεπάρκεια οργάνων.
  • Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα – Οι σκαντζόχοιροι δεν μπορούν να αφομοιώσουν αυτά τα τρόφιμα. Θα ακολουθήσουν στομαχικά προβλήματα και διάρροιες.
  • Ξηροί καρποί και σπόροι – Πολλοί σκαντζόχοιροι θα κολλήσουν ξηρούς καρπούς και σπόρους στην οροφή του στόματός τους. Μερικοί είναι επίσης γνωστό ότι βγάζουν κατά λάθος τα μάτια τους προσπαθώντας να βγάλουν ένα καρύδι ή σπόρο από το κέλυφός τους.

About admin

Check Also

Αλεπούδες και Σκαντζόχοιροι – Ποιοι είστε;

[ad_1] Όντας «γενικός» (ή αυτό που κάποιοι θα αποκαλούσαν «αλεπού»), έχω δεχτεί συχνά κριτική για …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir