Τουρισμός άγριας ζωής στην Κεράλα

[ad_1]

Η Κεράλα, μια μικρή πολιτεία στη Νότια Ινδία, είναι γνωστή για τη φυσική ομορφιά και την πολιτιστική της κληρονομιά. Περιλαμβάνεται ως ένας από τους δέκα παραδείσους του κόσμου από το περιοδικό National Geographic. Συνορεύει με τις πανέμορφες οροσειρές Nilgiri στην Ανατολή, η Κεράλα έχει πολλά δάση σε όλο το μήκος της.

Σύμφωνα με το υγρό, τροπικό κλίμα, υπάρχουν υγρά αειθαλή δάση, ημι-αειθαλής δάση και ορεινά φυλλοβόλα δάση στην Κεράλα. Το κράτος μπορεί να καταγραφεί ως ένα από τα πιο εξέχοντα μέρη στον κόσμο όσον αφορά τη βιοποικιλότητα. Υπάρχουν έξι Εθνικά Πάρκα, δύο καταφύγια βιόσφαιρας και περίπου δεκαπέντε καταφύγια άγριας ζωής σε αυτή τη μικρή πολιτεία. Ο υγρότοπος Vembanad-Kol και η λίμνη Shasthamkotta έχουν δηλωθεί από διεθνείς οργανισμούς ως υγρότοποι διεθνούς σημασίας.

Τα εθνικά πάρκα της πολιτείας είναι τα Eravikulam, Periyar, Silent Valley, Anamudi, Mathikettan Shola και Pambadum Shola. Το Nilgiri και το Agashthyamalai είναι τα αποθέματα βιόσφαιρας. Τα σημαντικότερα καταφύγια άγριας ζωής είναι τα Periyar, Neyyar, Peechi-Vazhani, Parambikkulam, Wayanad, Idukki, Thattekkad, Peppara, Chimminey, Chinnar, Shendurnai, Aaralam, Mangalavanam, Kurinjimala και Culannur. Το Thattekkad, στην περιοχή Ernakulam, είναι το μοναδικό καταφύγιο πουλιών της Κεράλα. Ήταν ένα από τα αγαπημένα μέρη του παγκοσμίου φήμης ορνιθολόγου Dr. Salim Ali.

Τα δάση της Κεράλα φιλοξενούν χιλιάδες είδη δέντρων και φυτών. Τριαντάφυλλο, Teak, Mahagony, Cassia, μεγάλες ποικιλίες μπαμπού, κάρδαμο, πιπεριά κ.λπ. φαίνονται σε αφθονία στα δάση. Υπάρχει ένα μουσείο Teak στο Nilambur, στην περιοχή Malappuram. Το Marayur στην περιοχή Idukki είναι διάσημο για το σανταλόξυλο.

Κάντε ένα ταξίδι στο Εθνικό Πάρκο Eravikulam στο Idukki και θα δείτε κοπάδια Nilghiri Tahr, ένα είδος ελαφιού, ένα από τα πιο σπάνια σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό το πάρκο είναι επίσης διάσημο για το Neelakkurinji, ένα λουλούδι που ανθίζει μία φορά κάθε δώδεκα χρόνια.

Άλλα μεγάλα ζώα που παρατηρούνται στα δάση της Κεράλα είναι οι ασιατικοί ελέφαντες, η τίγρη της Βεγγάλης, η λεοπάρδαλη, ο μακουάκος με ουρά λιονταριού, ο γίγαντας σκίουρος, ο ινδικός νωθρός, ο βίσονας, ο γκρίζος λύκος, ο γκρίζος λύκος, διάφορα είδη πιθήκων κ.λπ. Τα δάση είναι η βασιλική κόμπρα, η οχιά, ο πύθωνας, η κόμπρα, ο γκαριγιάλ, ο Ινδικός αλιγάτορας, πολλά σπάνια είδη χελωνών και χελωνών κ.λπ.

Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και θέρετρα σε όλη την Κεράλα που παρέχουν καταλύματα και τουριστικά πακέτα στους τουρίστες. Ακόμη και μερικά μέρη κοντά στα δάση έχουν πολλά ξενοδοχεία και θέρετρα. Μπορείτε να επιλέξετε το δικό σας ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας. Κατά την πεζοπορία στα δάση, βρείτε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε την εκλεκτή και εξωτική κουζίνα της Κεράλα. Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί, απολαμβάνουν τη φιλοξενία και διασκεδάζουν.

About admin

Check Also

Η πιο προσοδοφόρα υπεράσπιση διατριβής

[ad_1] Το “Desperate University” είναι ένα κολέγιο στους πρόποδες ενός φαραγγιού στο Great Plains μεταξύ …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir