10 Συμβουλές και Προτάσεις για την Αγορά Κατσίκας

[ad_1]

Ξεκινάτε μια φάρμα; Θέλετε περισσότερη βιωσιμότητα για την οικογένειά σας; Σας αρέσει το φρέσκο ​​γάλα κάθε μέρα; Αν ναι, ίσως σκέφτεστε να αγοράσετε μια κατσίκα. Υπάρχουν μερικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας πριν ξεκινήσετε την αναζήτησή σας για το τέλειο. Έχετε αρκετό βοσκότοπο και χώρο για στέγαση; Θέλετε κατοικίδια ζώα, αποτελεσματικούς τρώγοντες ζιζανίων ή σας ενδιαφέρουν περισσότερο οι κατσίκες για γάλα, φυτικές ίνες ή κρέας; Αυτά είναι μόνο μερικά ζητήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν ληφθεί μια τελική απόφαση.

10 Συμβουλές για την Αγορά Κατσίκας

1. Ξεκινήστε αργά – Μην ξεγελιέστε από χαριτωμένα βίντεο στο YouTube. Η εκτροφή κατσικιών μπορεί να είναι δύσκολη. Ξεκινήστε από μικρό. Επεκτείνετε το κοπάδι σας όταν γνωρίζετε ότι οι φράχτες σας είναι ασφαλείς και έχετε αναπτύξει μια ρουτίνα φροντίδας για τα ζώα της φάρμας σας. Λάβετε υπόψη ότι η μέση διάρκεια ζωής μιας κατσίκας είναι περίπου 15 χρόνια.

2. Το One Is None – Οι κατσίκες χρειάζονται φίλους καθώς είναι ζώα αγέλης. Μπορεί να ακούσετε πολλά παράπονα αν έχετε μόνο ένα.

3. Διαβάστε – Υπάρχουν πολλά εξαιρετικά βιβλία στην αγορά για την αγορά και την εκτροφή κατσικιών. Η λογοτεχνία μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη όταν προκύπτουν προβλήματα. Όπως οι άνθρωποι, έτσι και οι κατσίκες μπορούν να αρρωστήσουν. Απαιτούν ισορροπημένα γεύματα και γλείψιμο αλατιού. χρειάζονται φροντίδα για τις οπλές, κ.λπ. Θα πρέπει επίσης να μάθετε τη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι κατσίκες και οι κτηνοτρόφοι για να αποφύγετε παρεξηγήσεις.

4. Προσδιορίστε τη φυλή – Υπάρχουν τρεις κύριες κατηγορίες:

  • Αίγες γαλακτοπαραγωγής

  • Κρέατα κατσίκες

  • Ίνες κατσίκες

Οι κατσίκες γαλακτοπαραγωγής παράγουν γάλα. Θα καταναλωθεί κρέας κατσίκες. Ράτσες όπως τα Angoras διατηρούνται για τη γούνα τους, η οποία μπορεί να μετατραπεί σε μαλλί.

5. Ψωνίστε γύρω – Τα μικρά κατσίκια είναι παιχνιδιάρικα και αξιολάτρευτα. Μην αγοράσετε το πρώτο που θα δείτε. Μπορεί να είναι η λάθος φυλή για τον τρόπο ζωής σας. Ο εκτροφέας μπορεί να μην είναι αξιόπιστος. Μελετήστε τους προμηθευτές στην περιοχή σας πριν αγοράσετε μια κατσίκα. Ελέγξτε online κριτικές. Ζητήστε να επισκεφθείτε τη φάρμα πριν αποφασίσετε ποιος εκτροφέας έχει την κατάλληλη κατσίκα για εσάς.

6. Κάντε ερωτήσεις – Τρέξτε εάν οι απαντήσεις ενός κτηνοτρόφου είναι ασαφείς. Έχετε αμφιβολίες; Πηγαίνετε σπίτι και ερευνήστε μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την επίσκεψή σας στο αγρόκτημα. Δεν έχετε καμία υποχρέωση να αγοράσετε ζώα φάρμας αμέσως.

7. Σχεδιάστε ένα Καταφύγιο – Φτιάξτε ένα καταφύγιο ή ένα στυλό αρκετά μεγάλο για όλες τις κατσίκες που θέλετε τελικά. Η κατασκευή πρέπει να είναι στιβαρή και ασφαλής, γιατί οι κατσίκες θα πηδήξουν στην οροφή. Τα ζώα χρειάζονται σκιά και στεγνό μέρος όταν βρέχει. Δεν τους αρέσει να περπατούν μέσα στο νερό. Επίσης, δεν πρέπει να είναι έξω το χειμώνα όταν έχει πολύ κρύο. Μονώστε εάν ζείτε σε ψυχρό κλίμα.

8. Περάστε χρόνο μαζί – Πώς καταλαβαίνετε αν μια κατσίκα είναι ισορροπημένη και φιλική και όχι ντροπαλή ή επιθετική; Περνάτε χρόνο μαζί. Οι απαλές κατσίκες αρμέγονται πιο εύκολα.

9. Φυσική Επιθεώρηση – Ελέγξτε το παλτό πριν αγοράσετε μια κατσίκα. Η γούνα πρέπει να είναι γυαλιστερή, λεία και απαλή, όχι τραχιά, τραχιά και θαμπή. Η ουρά δεν πρέπει να είναι σφιγμένη, χαλαρή ή όρθια. Τα μάτια πρέπει να είναι φωτεινά.

10. Συγκρίνετε Τιμές – Ρωτήστε πολλούς κτηνοτρόφους για τις τιμές αφού καθορίσετε ποια ράτσα θέλετε. Οι τιμές των κατσικιών κυμαίνονται από 75 έως 300 δολάρια, ανάλογα με παράγοντες, όπως η ηλικία, το φύλο, η φυλή και η ιδιοσυγκρασία. Τα στειρωμένα δολάρια (αρσενικά κατσίκια) είναι συνήθως φθηνότερα.

About admin

Check Also

Goan Goat Curry Cooked With Passion από τον Binoy Nazareth

[ad_1] Νόστιμο. Απολαυστικός. Γοητευτικός. Έχετε πάει ποτέ σε ένα απολαυστικό, νόστιμο και απολαυστικό ταξίδι; Η …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir