Raipurs Wildlife Sanctuaries

[ad_1]

Το Raipur είναι η μεγαλύτερη πόλη που βρίσκεται κατά μήκος των εύφορων πεδιάδων της περιοχής Chhattisgarh. Αυτή η συνοικία ήταν μέρος του νότιου Kosal. Θεωρείται υπό το βασίλειο Mourya και πρωτεύουσα των Haihaya Kings. Η πόλη έγινε το κέντρο του εμπορίου, του εμπορίου και το σπίτι των καταφυγίων άγριας ζωής στην Ινδία.

Η περιοχή Raipur έχει τρία καταφύγια άγριας ζωής που μπορείτε να επισκεφτείτε κατά τους μήνες Νοέμβριο έως Ιούνιο. Αυτά τα ιερά προσφέρουν άφθονο έδαφος κατάφυτους λόφους, φυσικά και καταπράσινα δάση. Τα αξιοθέατα των κύριων ειδών όπως το τσινκάρα, το στίγματα αγαπητό ή τσιτάλ και το Σαμπάρ είναι πιο αγαπημένα. Άλλα σπάνια ζώα είναι το nilgai, το ελάφι που γαβγίζει, το Kotri, ο βίσονας, η chausingha, η νωθρή αρκούδα, η τετράκερη αντιλόπη, ο άγριος σκύλος, η ύαινα, ο λύκος και το τσακάλι.

Αυτά τα καταφύγια έχουν ένα τμήμα ορνιθοπανίδας που περιλαμβάνει περιστέρια, πτηνές της ζούγκλας, παγώνια, ξυλοπιπότες, πράσινα περιστέρια, ορτύκια, παπαγάλους, πελαργούς και γκρίζες πέρδικες. Οι περισσότεροι τουρίστες παρακολουθούν τα αποδημητικά πουλιά κατά τη θερινή και χειμερινή περίοδο. Αυτό είναι κατά μήκος των τεχνητών τρυπών νερού που έχουν σχεδιαστεί για να τους προσελκύουν. Υπάρχουν τρία καταφύγια που προσφέρουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά διαφορετικών ζώων και των ενδιαιτημάτων τους.

Ιερό Barnawapara

Το Barnawapara βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Mahasamund του Chhattisgarh. Το ιερό απέχει μόλις 85χλμ. από το αεροδρόμιο Raipur. Ιδρύθηκε το έτος 1976 και έγινε ένα από τα καλύτερα της περιοχής. Το καταφύγιο των 245 τετραγωνικών χιλιομέτρων είναι προστατευόμενη περιοχή βάσει του νόμου περί προστασίας της άγριας ζωής του 1972.

Η μοναδική και πλούσια βλάστηση της περιοχής παρέχει τροπική ξηρή χλωρίδα με εξέχοντα δέντρα όπως το Sal, το Bamboo, το Teak, το Mahua, το Tendu και το Terminalia. Υπάρχει μια ποικιλία μικρών ζώων, συμπεριλαμβανομένων των ιπτάμενων σκίουρων, των χοιροειδών, των μαύρων πάπιων, των μαϊμούδων και των λεοπαρδάλεων καθώς και του Γκαούρ, του πύθωνα, της κόμπρας, της τίγρης, των τσικνιάδων και πολλά άλλα. Οι λάτρεις των πουλιών σίγουρα θα γοητευτούν με πουλιά όπως ο βολβός, ο παπαγάλος, ο τσικνιάς, το παγώνι, ο δρυοκολάπτης και ο ερωδιός, ο γύπας μαζί με τα μικρότερα κικινέζικα, τους ερωδιούς και τα ρακέτα.

Το καταφύγιο άγριας ζωής Barnawapara είναι εύκολα προσβάσιμο μέσω του δασικού δρόμου PWD μέσω της Patewa στην Εθνική Οδό 6 στο Pithiora. Διατίθενται δασικές κατοικίες στο Raven, στο Devpur και στο Pakreed με τα πολυάριθμα καταφύγια και τις καλύβες. Το μέρος υπόσχεται πραγματικά μια ικανοποιητική γνώση για την άγρια ​​ζωή.

Καταφύγιο Άγριας Ζωής Σιτανάδι

Το Καταφύγιο Άγριας Ζωής Σιτανάδι βρίσκεται στο νότιο τμήμα, με πολύ μεγάλη έκταση 556 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Βρίσκεται κατά μήκος της περιοχής Dhamtari και Chattisgarh. Το λοφώδες έδαφος οφείλει το όνομά του στον ποταμό Σιτανάδι.

Το καταφύγιο έχει μια πλούσια χλωρίδα από υγρό τικ, Semal, Mahua, Ber Tendu, χερσόνησο Sal και δάση μπαμπού. Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα είδη που μπορείτε να δείτε εδώ, όπως οι τετράκερες αντιλόπες, το Gaur, το Sambar, το Chinkara και άλλα πουλιά όπως το Teetar, το Crimson Breasted Barbet και το Tree Pie.

Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείτε είναι από τον Νοέμβριο έως τον Ιούνιο. Απέχει μόλις 95 χλμ. από τον σιδηροδρομικό σταθμό και είναι προσβάσιμο μέσω του Deobhog State Highway.

Ιερό Udanti

Το Undanti Wildlife Sanctuary είναι διάσημο για τα άγρια ​​βουβάλια του. Οι οροσειρές των λόφων και οι λωρίδες των πεδιάδων έκαναν αυτό το καταφύγιο 232 τετραγωνικών χιλιομέτρων αγαπημένο στους τουρίστες. Οι υπεύθυνοι του δασαρχείου είχαν κάνει βήματα για την επιβίωσή του. Μεγάλες τεχνητές δεξαμενές έχουν κατασκευαστεί γύρω από το ιερό.

Μεταξύ των πολλών ζώων που υπάρχουν μέσα είναι τίγρεις, τσιτάλες, μαύρα μπακ, αλεπούδες, κόμπρες και πάνθηρες καθώς και η τσινκάρα, η νιλγκάι, ο χοιρινός και πολλά άλλα. Η χλωρίδα αποτελείται από ξηρά δάση της χερσονήσου Sal και τροπικά ξηρά μικτά δάση. Πολλά πουλιά βγαίνουν τους μήνες Νοέμβριο έως Ιούνιο. Αυτή είναι η καλύτερη εποχή για να τα επισκεφτείτε και να έχετε την ευκαιρία να τα δείτε.

Ιερό Bhoramdeo

Το Bhoramdev Sanctuary είναι ένα από τα έντεκα άγρια ​​ζώα του Chhattisgarh, γνωστό και ως Bhoramdeo. Το μέρος βρίσκεται στην περιοχή Kabirdham μόλις 140 χλμ. μακριά από το Raipur. Το Bhoramdeo πήρε το όνομά του από τους ναούς Bhoramdeo.

Χλωρίδα και ζώα σπάνιων και άγριων ειδών αποτελούν την άγρια ​​ζωή του Bhoramdeo. Ο ποταμός Σακάρι ρέει μέσα από αυτό και γίνεται πηγή πόσιμου νερού για τα ζώα. Ο ποταμός Σακάρι που διαρρέει το ιερό είναι η πηγή πόσιμου νερού για τα ζώα.

Το Raipur είναι μια μεγάλη πόλη που καλύπτει τα περισσότερα καταφύγια άγριας ζωής στην Ινδία. Αυτά τα καταφύγια βοηθούν στον αυξανόμενο τουρισμό στο Raipur.

About admin

Check Also

Ιδέες για αποκριάτικες στολές – 25 σπιτικές στολές για να φτιάξετε

[ad_1] Οι αποκριάτικες στολές είναι διασκεδαστικές στη δημιουργία. Πολλά είδη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir